BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.440,10
HABER /  GÜNCEL

İYİ Parti'den olay iddia TBMM kapatılacak mı?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan siyaset gündemini karıştıracak iddia... Meclis'te çalışma günlerinin 3'ten 2'ye düşürüldüğünü belirten Türkkan, "Saray da, ‘Çalışmayan Meclis, millete yük oluyor' deyip TBMM'nin feshine kadar gidebilir" iddiasında bulundu.

Abone ol

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile ilgili 'yok artık' dedirten bir iddia geldi. TBMM'de Salı-çarşamba-perşembe genel kurul yapılırken, şimdi çalışma gününü ikiye düşürmek gibi bir plan olduğunu iddia edildi. Bu durumda, vekiller ayda 8 gün çalışılacak. Çalışma gün sayısının düşürülmesinin altında başka nedenler olduğunu iddia eden İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Türkkan, Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada şu iddiada bulundu:

PARLAMENTOSUZ BİR YÖNETİM BİÇİMİ Mİ... “TBMM'yi, perşembe günleri çalıştırmama gayreti var. Bu durumu, parlamentoyu etkisizleştirme çabalarından birisi olarak görüyorum. Parlamentosuz bir yönetim biçimini kurguluyorlar. Cumhurbaşkanlığı sarayından gelecek hükümet kararlarını onaylayacak bir senato hayalini kuruyorlar."

TBMM'NİN FESHİNE KADAR GİDER... "TBMM çalışması fiilen 2 güne düştüğü andan itibaren, ‘Bu kadar para alıyorlar, bir de çalışmıyorlar' denilecek. Saray da, ‘Çalışmayan Meclis, millete yük oluyor' deyip TBMM'nin feshine kadar gidebilir.”