BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İtfaiyeciler kıyasıya yarıştı

İstanbul itfaiyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "itfaiye yarışları" renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul’un dört bir yanında...

Abone ol

İstanbul itfaiyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen "itfaiye yarışları" renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul’un dört bir yanından gelen itfaiyeciler, dereceye girmek için yarıştı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İtfaiye Teşkilatının 299. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen "5. İtfaiye Yarışları" Sultangazi Cebeci Spor Kompleksinde başladı. Olimpiyatları aratmayan yarışlarda, 31 İtfaiye ekibi kıyasıya yarıştı. İtfaiyeciler, kuleye tırmanma, engelli 100 metre koşu, engelli 400 metre ve motopomp kullanma gibi dallarla mücadele etti. Yarışlar sırasında bazı itfaiyecilerin zor anlar yaşadığı görüldü. Kule yarışlarına hazırlanan Avcılar İtfaiyesi’nden Necati Çakmak, "İstanbul’da dar sokaklar çok. Merdiven aracının giremediği yerlerde içeride mahsur kalma varsa, merdiven yardımıyla dış cepheden içeri girerek yangını söndürmek veya içeride mahsur kalma varsa onları dışarı çıkarmak en temel amacımız bu. En kısa zamanda içeriye girmek bizim işimiz" ifadelerini kullandı. İtfaiye olimpiyatlarının 4 gün boyunca devam edeceği ve yarışlarda dereceye giren itfaiyecilere ödül verileceği öğrenildi.
(İHA)