BIST 10.160
DOLAR 32,33
EURO 34,66
ALTIN 2.392,03
HABER /  GÜNCEL

İtalya: Sahadaki şiddet sert önlemleri gündeme getirdi

Napoli ve Fiorentina takımları arasında Cumartesi oynanan İtalya Kupası maçı öncesi çıkan şiddet olaylarında 3 kişinin vurularak yaralanması holiganlara karşı sert önlemleri gündeme getirdi. İtalya ömür boyu sahalardan men cezasını tartışıyor.

Abone ol

İtalya’da geçen cumartesi akşamı Napoli ve Fiorentina takımları arasında oynanan İtalya Kupası maçında yaşanan şiddet olayları holiganlara karşı yeni tedbirler alınmasını gündeme getirdi.

Uluslararası şampiyonalardan men edilme korkusu taşıyan İtalya, şiddet olaylarına karışan taraftarları ömür boyu stadlara sokmama gibi cezalar uygulamayı değerlendiriyor.

Cumartesi akşamı Roma’da oynanan Napoli-Fiorentina maçı öncesinde stadyum çevresinde olaylar çıkmış, biri ağır olmak üzere 3 kişi silahla vurularak yaralanmıştı. Maç öncesi ve devamında çıkan olaylarda toplamda 10 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. Olaylar yüzünden yaklaşık 45 dakika geç başlayan maçta, bazı taraftar grupları İtalyan milli marşı çalınırken ıslıkla protestoda bulunmuştu.

Stadyum çevresi ve içindeki şiddet olayları ile maçın ancak Napolili taraftar grubunun liderinin onay vermesiyle başlayabildiği iddiaları İtalya’da en çok tartışılan konu haline geldi. İtalyan gazetelerinin neredeyse tamamı bugünkü manşetlerini bu tartışmalara ayırdı.

La Repubblica, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’nun kulüplere yönelik “Holiganlarla bağlarınızı koparın” sözlerini manşete taşıdı.

İtalya milli takımı teknik direktörü Cesare Prandelli de şiddet olayları önlenmezse İtalya’nın uluslararası şampiyonalardan men edilebileceği uyarısında bulundu.

FIFA Başkanı Sepp Blatter da tartışmaya dahil olarak “Futbol bunu hak etmiyor. Bizim sporumuz insanları birleştirmek için var, bölmek için değil” dedi.

Şiddet eylemleri ve tepkiler üzerine İtalyan hükümeti harekete geçti. Olaylı maç sırasında stadyumda bulunan İtalya Başbakanı Matteo Renzi, sezon bitmeden yeni önlemler almayı amaçladıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano da şiddet eylemlerine karışanların ömür boyu stadlara girişinin yasaklanması da dahil olmak üzere yeni önlemler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.