BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.384,92
HABER /  GÜNCEL

İşte Yıldırım'ın yapacağı o savunma

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike davasında nasıl bir savunma yapacağı ortaya çıktı...

Abone ol

Aziz Yıldırım Çağlayan Adliyesi'nde başlayacak duruşmada yapacağı savunmada ilk cümlesi "Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk’ün Fenerbahçesi" olacak.

Öyle bir savunma yapacağım ki herkes şaşıracak” diyen Yıldırım herkesi merak içinde bıraktı. Kamuoyu Çağlayan adliyesinde devam edecek duruşmalarda Yıldırım'ın nasıl bir savunma yapacağına kilitlendi. Radikal yazarı Kenan Başaran, Yıldırım'ın merak edilen savunmasının ayıntılarına ulaştı. Silivri'de duruşmayı takip eden Başaran, izlenimlerini yazdı. İşte ayrıntılar:

'TAPELERDE YOKUM'

 Dün yeniden büyük salona taşınan duruşmada ilk arada sandalyesini medya mensuplarının bulunduğu bölümün yanına atan Yıldırım, ses getirdi. Biraz yorgun görünen ‘Aziz Başkan’, bu davanın şike davası olmadığını söyledi. “Peki bu ne davası?” sorusuna ise “Savunmamı yapınca anlatacağım” dedi. Mahkemede yaptığımız kulislerden de aldığımız bilgileri birleştirince Yıldırım’ın savunmasını siyasi bir bağlama oturtacağını söyleyebiliriz. 

BİRTAKIM ÇEVRELERE MESAJ

Hatta Yıldırım’ın savunmasına “Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk’ün Fenerbahçesi...” diye başlayacağı da söylendi, yaptığımız sohbetlerde. Bunun da açılımı savunmada ‘birtakım çevrelere’ vurgu yapılacağı şeklinde.

Sözlerine “Ne şikesi?” diyerek başlayan Yıldırım, “Ne zaman niye dinlendiğime bakın, araştırın” diyerek, gazetecilere adeta yol gösterdi.

Yıldırım, “Beni dolandırıcılıktan, ekonomik çıkar amaçlı suç işlemekten ve 6222’den aldılar. Kitabın bir de arka sayfası var. Orada sadece şike yok, bilet işleri de var. Her şey açık. Bu bir şike davası olsaydı bütün kulüpler dinlenirdi. Tapelerde benimle ilgili hiçbir şey yok.” Yıldırım, Şiddet Yasası’ndan önce dinlemeye alınarak ‘örgüt kurmakla’ suçlandığını ve bunun da planlı bir şey olduğu iddiasında. Yine kulislere göre eski TFF Başkanı Mahmut Özgener’in neden yargılanmadığı da savunma aşamasında dile getirilecek.