BIST 9.680
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,06
HABER /  DÜNYA

İşte Yemen'deki savaşın acı bilançosu

Birleşmiş Milletler, Yemen'e yönelik askeri operasyonda şu ana kadar binden fazla kişinin öldüğünü duyurdu.

Abone ol
Birleşmiş Milletler'den (BM), Yemen'de 19 Mart tarihinden bu yana devam eden çatışmalarda ölenlerin sayısının bini aştığı açıklandı. 
 
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yemen'de 19 Mart tarihinden bu yana devam eden çatışmalarda bin 80 kişinin öldürüldüğü, 4 bin 350 kişinin yaralandığı ve 150 binden fazla kişinin yerinden edildiği bilgisi verildi.
 
Açıklamalarda, hayatını kaybedenler arasında 48 çocuk ve 28 kadın olduğu da ifade edildi.
 
Yaklaşık 2 milyon çocuğun ülkede eğitime devam edemediğinin belirtildiği açıklamada, Yemen'deki sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu uyarısı yapıldı.
 
Yemen'deki çatışmalarda yaşanan can kayıplarının büyük kısmının sırasıyla Sana, Aden, Sa'ada ve Al Dhale'e şehirlerinde olduğunun belirtildiği açıklamada, Sana'da 209 kişinin öldürüldüğü, 936 kişinin de yaralandığı bildirildi.
 
Dünya Sağlık Örgütüne göre diğer şehirlerde ölen ve yaralıların sayısı ise şöyle :
 
Aden 191 ölü, 1237 yaralı, Sa'ada 145 ölü, 280 yaralı, Al Dhale'de 98 ölü, 206 kişi yaralı.
 
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Yemen'de başkent Sana ile bazı kentleri kontrol altına alan Husilere karşı 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatını başlatmıştı.
 
Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonu geçtiğimiz Salı akşamı sona erdiği açıklanmıştı. ,
 
Koalisyon güçlerinin sözcüsü Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başlayacağını söylemişti.