BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İşte Porscheli örgüt lideri

Konya polisi, para verdikleri şahısları borçlandırdıktan sonra ev ve iş yerlerine el koyan suç örgütüne yönelik şafak baskını yaptı. Operasy...

Abone ol

Konya polisi, para verdikleri şahısları borçlandırdıktan sonra ev ve iş yerlerine el koyan suç örgütüne yönelik şafak baskını yaptı. Operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden örgüt liderinin, son model Porsche marka otomobile bindiği ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bir suç örgütünü tespit etti. Yapılan araştırmada polis ekipleri, suç örgütü liderinin İ.Ç. olduğunu belirledi. Suç örgütünü takip eden polis, örgüt lideri İ.Ç’nin, zor durumda olanları kendisine borçlandırdıktan sonra harekete geçtiğini öğrendi. Şuana kadar 30’dan fazla kişiyi kendine borçlandıran örgüt liderinin, 5 katı fazla para istediği, tahsil edemediği durumlarda ev iş yerlerini zorla elinden aldığı ortaya çıktı. 2 kişiyi döverek hastanelik eden suç örgütünün, yaklaşık 10 iş yeri ile 500 bin lira değerinde bir lüks eve zorla el koyduğu bilgisine ulaşan polis operasyon kararı aldı.

TATİLE MOLDOVA’YA GİTMİŞ
Konya polisi sabah saatlerinde örgüt lideri İ.Ç. ile birlikte 6 kişiyi eş zamanlı operasyonla yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada müştekilere ait çok sayıda imzalanmış boş çek ve senet çıktı. Şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek KOM Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerden örgüt liderinin çalışmamasına rağmen 400 bin liralık Porsche marka otomobile binmesi dikkat çekti. Aynı zamanda liderin el koyduğu iş yerlerini satıp paraya çevirdikten sonra sürekli Moldova’ya tatile gittiği ileri sürüldü.
Şüphelilerin 100 bin liralık borcu 500 bin lira olarak tahsil ettiği, ödememek için direnenleri ise hastanelik edene kadar darp ettikleri iddia ediliyor. Şuana kadar yaklaşık 10 kişinin malını tehdit ve darp edip ele geçirdiği iddia edilen şüphelilerin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
(İHA)