BIST 10.212
DOLAR 32,34
EURO 34,88
ALTIN 2.377,05
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte Kılıçdaroğlu'nun seçim kozu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde en çok kadınlar ve gençlere güveniyor.

Abone ol

Siyaset arenasında seçim heyecanı kendini iyice hissettirmeye başladı. Her gün başka bir kentte seçmenine ulaşmak isteyen siyasiler yavaş yavaş vaatlerini de açıklamaya başladı.

Seçim startını erkenden veren liderlerden Kemal Kılıçdaroğlu ise seçim sandığından önce elindeki iki kozu oynamaya hazırlanıyor.

Milliyet gazetesi yazarı Can Dündar'a Samsun Fatsa yolunda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, seçinde en çok 'kadınlar ve gençlere' güveniyor.

İşte Can Dündar'ın kaleminden Kılıçdaroğlu'nun o sözleri..

KILIÇDAROĞLU'NUN KOZU KADINLAR VE GENÇLER

Kahverengi montu, kiremit rengi boğazlı kazağı ile yola çıkan "Devrimci Kemal"le Fatsa'ya giderken Terzi Fikri'den konuştuk biraz...

1970'lerin Fatsa'sından... 12 Eylül öncesi ve sonrası Fatsa'da yapılan operasyonlardan... Fatsa Çocuk Korosu'ndan...

"Fatsa, 12 Eylül'de büyük darbe yedi. Sonrasında AKP'li oldu" dedi Kılıçdaroğlu...
Buna rağmen Fatsa'da da, Ünye'de de sıcak karşılandı.
Dikkatli bakınca, bu sıcaklığın özellikle kadınlar ve çocuklardan yayıldığı görülüyor. Uzun zaman CHP'ye uzak durmuş kesimler bunlar... Şimdi Kılıçdaroğlu özellikle onlara hitaben konuşuyor.
"Benim güvencem, bu ülkenin kadınlarıdır. Kadınlara sesleniyorum: Kadın erkek eşitliğine inanmayan AKP'ye oy vermeyin, verdirmeyin" diyor.
Otobüsün önünde saf tutan partili erkekler coşkulu; ancak arkalardaki meraklı kitle sessiz... Onlar "Dur bakalım ne diyecek" havasında...
Kılıçdaroğlu, "Aranızda emekli var mı" sorusuyla harekete geçiriyor onları... Eller kalkıyor. "Emekli aç" yakınmaları duyuluyor. O zaman da CHP lideri emekliler üzerinden iktidara vurmaya başlıyor. Yoksulluktan, işsizlikten, açlıktan ölen bebeklerden söz ediyor. Alkışlarla destek görünce dozu artırıyor:
"Erdoğan'ın ezberini bozdum, kimyasını da bozacağım."
Karadeniz canlanıyor.
Uzun sürmüş bir uykudan uyanır gibi...

İSYAN ÇAĞRISI İÇİN NE DEDİ?

TÜRKİYE FAŞİZME GİDİYOR

Yolda sohbet ettik. Mısır'daki ayaklanmadan bahsederken söz, CHP milletvekillerinin yaptığı isyan çağrısına geldi.
Başbakan'ın bu çağrıyı eleştirdiğini, "Seçime gidilirken ne isyanı" diye soranlar olduğunu hatırlattım.

"Arkadaşlarımız yargıda yapılan operasyonların ciddiyetine dikkat çektiler" dedi:
"Çoğu hukukçudur. Yargının siyasallaşmasının topluma maliyetini, yargıdaki tehlikeyi en iyi gören insanlar... Aydın duyarlılığıyla böyle bir açıklama yaptılar. Buna toplumun bir tepki vermesi lazım."

Kılıçdaroğlu Türkiye'nin AKP'ye karşı tepki vermeyen bir topluma dönüştüğünü düşünüyor. Medyanın susturulduğunu, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin baskı altında olduğunu, işadamlarının "Medya önünde konuşursam ceza yerim" diye korktuğunu belirtiyor.
Küçük yerlerde CHP konvoyuna selam vermeye korkanlar, bu izlenimin kanıtları...
"Türkiye ağır ağır faşizme gidiyor" diyor Kılıçdaroğlu: "Hükümetin baskısı, demokratik tepkiyi engelliyor.
Toplumun korkudan arındırılması, cesaretlendirilmesi gerekiyor. Ben de o yüzden kurultay konuşmamı 'Sesiniz daha gür çıksın. Kalkın ayağa' diye bitirdim."