BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,88
HABER /  GÜNCEL

İşte kan davası katliamının olduğu köy

Diyarbakır'da 1 otomobilin taranması sonucu 1'i çocuk 5 kişi öldürüldü. 12 yıldır husumet yaşayan aile kaymakama bu bayram barışma sözü vermiş.

Abone ol

Dicle ilçesine bağlı Uğrak köyünde, içinde 5 kişinin bulunduğu bir aracın durdurularak uzun namlulu silahlarla taranması olayının detayları ortaya çıkıyor.

5 kişinin hayatını kaybettiği saldırının aileler arasındaki 12 yıllık bir husumetten kaynaklı olduğu bildirildi. Kaymakam bu bayramda ailelerden barışma sözü almış.

İçerisinde 6 kişi bulunan özel otomobil, Uğrak köyü yakınlarında yola kurulan barikatla durduruldu.

Şoförü indiren saldırganlar otomatik silahlarla otomobili taradı.
 
Açılan ateşte Ramazan Bilge, Latife Bilge, Ramazan Akelma, Hacer Akelma ve 5 yaşındaki İbrahim Akelma hayatını kaybetti.

DAĞA KAÇTI 
 
Aslen Eğil İlçesi nüfusuna kayıtlı olan ve adı açıklanmayan araç sürücüsünün kan davasıyla alakası olmadığı ve yüzden öldürülmediği kaydedildi. Hasımlarını kurşuna dizen kişi daha sonra olay yerinden dağlık alana doğru kaçarak kayıplara karıştı.

Olay sonrası bölgede yapılan operasyonlar sonrası bir kişi gözaltına alınırken, ölenlerin cenazeleri önce Dicle Devlet Hastanesi'ne ardından da otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

KÖYDE OLAĞANÜSTÜ ÖNLEM

3.20121024102912.jpg
Kan davası katliamı sonrasında Uğrak köyünde askerler olağanüstü önlemler aldılar. Köyde katliam nedeniyle büyük bir şok yaşanıyor.

Köyde hem jandarma hem de korucular nöbet tutuyor. Köye giriş ve çıkışlar kontrol altına alınırken, askerler ise köye hakim tepelere yerleştirildi. 
 2.20121024102929.jpg
KAYMAKAM BAYRAMDA BARIŞMA SÖZÜ ALMIŞ

Dicle Kaymakamı Çağlayan Kaya, ilçeye atandıktan sonra bu aileler arasındaki husumeti sona erdirmek için yoğun çaba sarf ettiğini ve bu nedenle 2 defa köye gittiğini söyledi.

Kaya, “Ben ilçeye atandığımda 2000’li yıllardan beri bu aileler arasında devam eden husumeti sonlandırmak için yoğun bir mesai harcadım. İki defa köye giderek aileleri barıştırmaya çalıştım.

Son olarak köye gittiğimde her iki aile büyükleriyle ayrı ayrı konuşup, Kurban Bayramı’ndan sonra barıştırma sözü aldım. Ancak bu sözlerine sadık kalmadılar ve bu acı olay yaşandı. 5 canı kaybettik” dedi.

Kaymakam Çağlayan Kaya, olayın ardından bölgeye giden jandarma ekiplerinin çalışma başlattığını ve saldırıyı yapanların en kısa sürede tespit edilerek yakalanması için geniş kapsamlı soruşturmanın devam ettiğini dile getirdi.