BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.468,13
HABER /  GÜNCEL

İşte kahreden patlamanın şehitleri

Türkiye acıların en büyüğü ile sarsıldı. Afyon'daki patlama yüreğimizi kanattı. Bilanço çok ağırdı: 25 şehit.

Abone ol

İNTERNETHABER - Türkiye Afyonkarahisar'dan gelen kara haberle yüreğinden vuruldu. Askeri mühimmat deposundaki patlama 25 gencimizi yaşamdan kopardı. 

Patlamanın sebebi yere düştüğü öne sürülen bir el bombasıydı. Ancak askeri uzmanların yaptığı açıklama işin içinde bir iş olduğu kanısı uyandırdı. Zira deniliyor ki bombalar ile fünyeler ayrı yerlerde tutulduğu için böyle bir patlama gerçekleşmiş olamaz. Bir önemli detay ise saat 21.15'te 1.20120906192424.jpgasla sayım yapılmadığına yönelik. (HABERİ DEVAMINI OKU)

KENTE BOMBA YAĞDI

Günboyu kafa karıştıran sorulara yanıt beklendi ancak tatmin edici bir bilgi gelmedi. Askerler ise
Afyon'da bir yandan şehit ailelerini teselli ederken öte yandan yerleşim yerlerine dağılan mühimmatları toplayıp imha etti. Patlamadan hemen sonra kameraya yansıyan bir görüntü vardı ki şok dalgasının dehşetini gösteriyordu. (HABERİN DEVAMINI OKU)

1.20120906181404.jpgCESETLER PARÇALANDI

Aileler kahreden haberle yıkılırken, 25 askerin cesetlerinin tamamen parç
alandığı haberi daha da canımızı acıttı. Askerlerin kimlikleri ancak DNA testi ile tespit edilebili

yor. Şehitlerin kimlikleri yapılan ilk sabah içtimasında 'yok sayılanlar' vasıtasıyla yapıldı. (HABERİN DEVAMINI OKU)
PATLAMAYLA SOLAN YAŞAMLAR

Beytüşşebap'daki 10 şehidin acısını dinmeden gelen 25 şehit haberi canımızdan can koparttı. Türkiye bu kara habere ağlarken, 25 ailenin ocağından acı feryatlar yükseldi. Ailelerin haberi aldıkları andaki yıkılışları hepimizi derinden sarstı. (HABERİN DEVAMINI OKU)

BİR GÜN ÖNCE BEYTÜŞŞEBAP ŞEHİDİNİN CENAZESİNDEYDİ
1.20120906152000.jpgAfyon'daki patlamada şehit düşen 25 askerin hepsinin ayrı bir hikayesi vardı. Ancak içlerinden biri vardı ki o bir gün önce Beytüşşebap şehidinin cenazesine katılmış, orada gözyaşı dökmüştü.

İşte Afyonkarahisar'da şehit verdiğimiz 25 askerin yarım kalan hikayeleri:

ORDU: Şehit Cüneyt Akkuş...
Uzman çavuş olarak görev yapıyordu. 

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken dün akşam saat 21.45 sıralarında meydana gelen patlamada şehit olan 1.20120906144613.jpgaskerlerden 35 yaşındaki Uzman Çavuş Cüneyt Akkuş'un acı haberi Ordu'daki anne ve babasını yasa boğdu.

Ordu'nun merkeze bağlı Gökömer Köyü'nde oturan annesi Türkan Akkuş ile baba Hasan Akkuş acı haberi alınca Afyonkarahisar'a gitmek için yola çıktı.

BEYTÜŞŞEBAP ŞEHİDİNİN CENAZESİNE KATILMIŞTI

10 yıllık evli olan ve 2 çocuğu bulunan şehit Akkuş, Facebook'taki sayfasında birgün önce Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki saldırıda şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi’nin akşam saatlerinde yapılan cenaze törenine katıldığını belirterek, şunları yazdığı görüldü:

"Bugün şehit Üsteğmen Sami Çiftçi'nin cenaze törenine katıldım. Aklıma kendi evlatlarım ve kendim geldim. Düşünürken bile gözlerim doldu, ağladım. Şehit olan üsteğmenin ailesinin ve eşinin çektiği acı tarif edilemez herhalde. Mekanın cennet olsun. Rabbim tüm şehit ailelerine sabır versin."

2.20120906144702.jpg
Şehidin eşi Songül Akkuş'un amcası Cafer Özcan'da taziyeleri kabul ederek, "Olayı öğrenir öğrenmez yeğenimi aradım. Eşi Songül ile görüştüğümde Cüneyt'in görevde olduğunu ve nöbetçi olduğunu söyledi. Songül'ün de ne olduğu hakkında bilgisi yoktu. Acı haberi alınca şehidimizin annesi ve babası yola çıktı. 10 yıldır Afyonkarahisar'da görev yapıyordu" dedi.

25 YAŞINDAKİ MİMAR
ŞEHİT OLDU... DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
TRABZON 
ŞEHİT ONUR FİKRET DÜLGER

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada, kısa dönem askerlik görevini yapan Trabzonlu mimar 25 yaşındaki Onur Fikret Dülger de şehit oldu.

1.20120906170357.jpgOğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan Trabzonspor eski Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger, ailesiyle birlikte Afyonkarahisar'a hareket etti.

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken dün saat 21.45 sıralarında meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Onur Fikret Dülger'in acı haberi, Trabzon'daki yakınlarını yasa boğdu.

YENİ NİŞANLANMIŞTI 

Mimarlık Fakültesi mezunu olan, kısa dönem askerlik görevini acemi eğitiminin ardından Afyonkarahisar'a yaparken şehit düşen Onur Fikret Dülger'in, geçen yıl Aralık ayında da Gamze Bahadır ile nişanlandığı öğrenildi.

Trabzonspor eski Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger, oğlunun şehit olduğu haberiyle gözyaşına boğuldu. Dülger Ailesi'nin fertleri, sabah Trabzon'dan Afyonkarahisar'a gitti.

4 GÜN ÖNCE BİRLİĞİNE TESLİM OLMUŞTU...
ŞEHİT HABERİ GELDİ... DİĞER SAYFADA [PAGE]ANTALYA
ŞEHİT PİYADE ONBAŞI HÜSEYİN GÖKHAN ERİNÇ

AFYONKARAHİSAR'daki mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden kısa dönem askerliğini yapan 24 yaşındaki Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in Antalya'da oturan ailesi, acı haberle yasa boğuldu. 

Aslen Isparta'nın Yenişar Bademli İlçesi'nden olan, yıllar önce Antalya'da oturmaya başlayan aileye acı haberi askeri yetkililer verdi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde Özel Çevre Koruma 1.20120906171017.jpgBölgeleri Şube Müdürü baba Nuri Selahattin Eriç ve ev kadını anne Güllü Eriç, gözyaşına boğuldu.

Eriç'in Antalya'nın Yenidoğan Mahallesi Menzil Sitesi'ndeki komşuları ise şehit haberinin ardından evlerinin balkonlarına Türk bayrakları ve Atatürk posterleri astı.

ACEMİ BİRLİĞİNİ YENİ TAMAMLAMIŞTI

Geçen cumartesi günü, Antalya'da oturan ailesiyle birlikte 12 Ağustos'ta başlayan Samsun'daki acemi birliğini tamamlayarak, Afyonkarahisar'daki usta birliği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na teslim olan şehit Onbaşı Eriç, burada onbaşı rütbesi taktı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan ve Antalya'da bir mağazada çalışan Eriç, usta birliğine teslim olduğu günden itibaren ailesini aksatmadan her akşam aradı. Babası Selahattin Eriç, en son salı günü konuştuğu oğlunun, "Çok iyiyim çok mutluyum, burada her şey çok güzel. Bir sorunum yok" dediğini aktardı.

Ailesini her gün arayan şehit onbaşı Eriç, patlamanın yaşandığı çarşamba günü akşamı ailesini arayamadı. Oğullarından gelecek telefon yerine kışlada patlamanın meydana geldiği haberlerini televizyondan öğrenen ev kadını anne Güllü Eriç, ağabeyi Serkan Eriç ve baba Nuri Selahattin Eriç, Afyonkarahisar'a geldi. 

BU BAYRAĞI BEN GELENE KADAR KİMSE
İNDİRMESİN DEMİŞTİ... 
DİĞER SAYFADA...[PAGE]
AKSARAY
ŞEHİT ER KADİR AYDIN

AFYONKARAHİSAR'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki cephanelikte dün gece meydana gelen patlamada şehit olan er Kadir Aydın'ın memleketi Aksaray'ın Alayhanlı Köyü'ne 060920121655035897749_2.jpegateş düştü. 

Yaklaşık 5 aylık asker olan er Kadir Aydın'ın, annesi yüksek tansiyon hastası Meryem Aydın, acı haberi aldıktan sonra geçirdiği sinir krizi sonucu Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehidin Bursa'da hurdacılık yapan babası Hüseyin Aydın ise patlama haberini duyduktan sonra Afyonkarahisar'a gitti. 4 kardeş olan şehit Aydın'ın, en son 3 aylık acemi eğitimini tamamladıktan sonra izin için memleketine geldiği, ardından Afyonkarahisar'daki birliğine teslim olduğu belirtildi.

BU BAYRAĞI KİMSE İNDİRMESİN
ÇORUM/ ŞEHİT ER MEHMET BURAK KAPLAN

Terhisine 2 ay kalan 21 yaşındaki Jandarma Er Mehmet Burak Kaplan'ın askere 1.20120906193303.jpggitmeden önce evine Türk Bayrağı asıp, ailesede "Sakın indirmeyin. Ben gelince indireceğim" dediği ortaya çıktı. Çorum'daki ailesi acı haberi alınca Afyonkarahisar'a gitti.

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda dün akşam meydana gelen patlamada, şehit düşen Jandarma Er Mehmet Burak Kaplan'ın acı haberi Çorum'da bulunan ailesini yasa bürüdü.

2 ay sonra teskere alacak olan Kaplan'ın kuyumcu olan babası Mustafa Kaplan ve annesi Hanife Kaplan haberi duyduğu gibi kentten ayrılıp Afyonkarahisar'a gitti. Şehidin evinin bulunduğu apartmana ise 2 Türk bayrağı asıldı.

ASKERE GİDERKEN ODASININ CAMINA BAYRAK ASTI

Şehit Mehmet Burak Kaplan, yaklaşık 13 ay önce acemi birliğini yapmak üzere Ankara'ya gitmeden önce odasının pencere camına Türk bayrağı astı. Annesi Hatice Kaplan'a da "Bu bayrağı ben gelene kadar kimse indirmesin. Ben gelince kendim indireceğim" dediği ifade edildi.

Kaplan'ın Balıkesir Susurluk'ta vatani görevini yerine getirirken Ramazan Bayramı'ndan sonra Afyonkarahisar'a geçici görev ile gönderildiği belirtildi.

ŞEHİT EVİNDE ÇİFTE ACI... DİĞER SAYFADA 

[PAGE]MANİSA
ŞEHİT PİYADE ÇEVUŞ EMRAH ARAL 

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen 25 yaşındaki Piyade Çavuş Emrah Aral'ın, Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Afyonkarahisar 'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda bulunan mühümmat deposunda el bombalarının tasnif edilirken dün akşam meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Emrah Aral 'ın acı haberi çiftçi olan annesi Emine, babası Reşit ve ikizi Ebru Aral ile yakınlarını yasa boğdu.

BABA, HABERİ ALINCA FENALAŞTI
Askeri yetkililerden acı haberi alınca fenalaşan baba Reşit Aral, evin önünde hazır bekletilen ambulansla Gölmarmara Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi alındı. Acı haberi dün vefat eden annesinin Salihli İlçesi'ndeki cenazesinden dönüşte alan Aral'ın tansiyonun düştüğü belirlendi.

Çifte acı yaşayan Aral Ailesi'nin Atatürk Mahallesi 114 Sokak'taki evi yakınları ve sevenlerinin akınına uğradı.

MATEMATİK ÖĞRETMENİYDİ
Matematik öğretmeni olan Şehit Emrah Aral'ın iki yıl Gölmarmara'da vekil öğretmenlik yaptıktan sonra kısa dönem olarak askere gittiği ve Samsun'daki acemiliğini tamamladıktan sonra kısa bir süre önce Afyonkarahisar'a gittiği belirlendi.

BURSA ŞEHİDİNE AĞLIYOR... DİĞER SAYFADA 
[PAGE]
BURSA/ YILMAZ UZUN 


Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olduğu belirtilen Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın'ın memleketi Balıkesir'e ateş düştü.

1.20120906172531.jpg
Askeri mühimmat deposunda 25 askerin şehit olduğu patlamada 44 yaşındaki Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın'ın da hayatını kaybettiği bildirildi. 8 yaşında bir kız çocuğu babası olan Apaydın'ın şehadet haberi, memleketi Balıkesir'in Bigadiç ilçesindeki baba ocağına tez ulaştı. Fethi Bey Mahallesi'nde ikamet eden anne Hatice Apaydın oğlunun öldüğüne inanmadığını söylerken, olayın DNA testi sonrasında kesinlik kazanacağı, uzman çavuşun Afyon'da oturan eşinin ve yakınlarının da test için Ankara'ya gittiği öğrenildi.


Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel, yaptığı açıklamada, "Memleketimizde doğup büyüyen Hüseyin Apaydın'ın şehit olduğunu duyduk ancak şu ana kadar resmi bir açıklama olmadığı için bekliyoruz" dedi.

BİR BUÇUK AYLIK ASKERDİ... DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

[PAGE]

BURSA- TOLGA TAŞTAN

Şehit olan 25 asker arasında bulunan Tolga Taştan'ın, kısa dönem askerlik yapmak için silah altına alındığı, Samsun'da acemi birliği eğitimini tamamladıktan sonra, akrabalarının bulunduğu Afyonkarahisar'a gönderilmesi nedeniyle ailesinin sevindiği ortaya çıktı.

Bursa'da oturan Zekiye ve Ali Taştan çiftinin üç çocuğunun büyüğü olan Tscreen-shot-2012-09-06-at-6.26.23-pm.pngolga Taştan, Anadolu Üniversitesi'ni bitirdikten sonra 2.5 ay önce kısa dönem askerlik yapmak üzere Samsun'da silah altına alındı. Bir ay süren acemi birliğini burada tamamlayan Taştan askerliğinin kalan bölümünü tamamlamak üzere Afyonkarahisar'daki birliğine teslim oldu. Tolga Taştan'ın usta birliğini akrabalarının bulunduğu Afyonkarahisar'da yapması en az kendisi kadar ailesini de sevindirdi.

SABAH ERKENDEN AFYONKARAHİSAR'A GİTTİLER.

Bursa’daki bir otomotiv fabrikasında çalışan ve 15 gün sonra emekli olacağı bildirilen Ali Taştan ile eşi Zekiye Taştan, oğullarının askerlik yaptığı birlikteki patlama haberini televizyonda duyduktan sonra sabaha kadar uyuyamadı. Telefonla oğullarına ulaşamayan ve bilgi alamayan çift, sabah saat 06.30'da akrabalarıyla birlikte Afyonkarihasar'a gitti. Çocuklarının şehit düştüğü haberini vermek için ailenin Merkez Osmangazi İlçesi Soğukkuyu Mahallesi'ndeki evine gelen jandarma ekipleri anne ve babaya ulaşamadı.

Tokat doğumlu olan Tolga Taştan'ın cenazesinin Bursa'da toprağa verilmesi bekleniyor.

ÖĞRETMEN OLACAKTI ŞEHİT HABERİ
GELDİ... DİĞER SAYFADA[PAGE]

NEVŞEHİR
ŞEHİT PİYADE ÇAVUŞ EMRE YILDIRIM

Afyonkarahisar 'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden, kısa dönem askerlik görevini yapan öğretmen adayı Piyade Çavuş Emre 1.20120906182537.jpgYıldırım'ın Nevşehir'in Avanos İlçesi'ne bağlı Paşalı Köyü'ndeki baba evine ateş düştü.

ACI HABERLE GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken dün saat 21.45 sıralarında meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Emre Yıldırım'ın acı haberi, Avanos'un Paşalı Köyü'ndeki ailesine askeri yetkiler tarafından verildi. Kalp hastası olan emekli işçi baba Nuri Yıldırım ile ev kadını anne Gülseren Yıldırım, acı haberle gözyaşına boğuldu. Yıldırım çiftinin evinin önünde 112 ambulansı hazır bekletildi.

ÖĞRETMEN OLACAKTI
Üniversite mezunu olan ve kısa dönem askerlik görevini yerine getirirken patlamada şehit olan Emre Yıldırım'ın, 19 gün Samsun'da acemi birliğinde temel eğitimini aldıktan sonra köyünde 1 gün izin kullandığı, 5 gün önce Afyonkarahisar'daki birliğine katıldığı öğrenildi.

KPSS'den 83 puan alan ve öğretmenlik için atama bekleyen Piyade Çavuş Emre Yıldırım'ın, Pınar ve Çınar adında 2 kız kardeşi olduğu öğrenildi.

ŞEHİDİN İMAM BABASININ GÖREV YAPTIĞI CAMİİ
YAS EVİNE DÖNDÜ... DİĞER SAYFADA...[PAGE]KONYA
ŞEHİT : ABDULLAH TOKGÖZ

Patlamada şehit olan ve aslen Yozgatlı er Abdullah Tokgöz'ün, Konya'da imamlık yapan babası Faruk Tokgöz'ün 7 yıldır görev yaptığı Mehmet Efendi Camii, arkadaşlarının akınına uğradı. 2 çocuk babası Faruk Toköz, patlama haberini duyduktan sonra gece yarısı eşi ve kızı ile birlikte 1.20120906193114.jpgAfyonkarahisar'a gitti.

CAMİİ TAZİYE EVİNE DÖNDÜ 

Başsağlığı için arkadaşı Faruk Tokgöz'ün görev yaptığı camiye gelen Konya Müftülüğü'nde görevli Şakir Altıntepe, Mehmet Efendi Camii'nde görev yapan arkadaşları imam Faruk Tokgöz'ün oğlu Abdullah Tokgöz'ün, Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olduğu haberini aldıklarını söyledi.

6 AYLIK ASKERDİ

Altıntepe, "Biz de başsağlığı için görev yaptığı camiye geldik. Arkadaşımız olayın hemen ardından Afyonkarahisar'a haraket etmiş ve şu an da orada. Faruk Tokgöz son görüştüğümüzde bize, 6 aydır askerlik yapan ve şehit olan oğluyla Ramazan Bayramı'nda görüştüğünü söylemişti" dedi.

Yozgat'ın Çandır İlçesi'ne bağlı İğdeli Köyü nüfusuna kayıtlı şehit babası Faruk Tokgöz'ün yapılan DNA testinden sonra Er Abdullah Tokgöz'ün cenazesini alacağı ve toprağa vereceği yerin kesinleşeceği belirtildi.

9 YAŞINDA KIZI BABASIZ KALDI... DİĞER SAYFADA

[PAGE]

ŞEHİT: UZMAN ÇAVUŞ HÜSEYİN APAYDIN

Şehit uzman çavuş Apaydın'ın, 1990'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başladığı, 2000'de Nalan Apaydın (35) ile evlendiği, çiftin ''Sudem'' adında 9 yaşında çocuklarının bulunduğu bildirildi.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesindeki ikamet eden şehit Apaydın'ın annesi Hatice'nin yanı sıra eşi Nalan ve kızı Sudem'in Ankara'da olduğu öğrenildi.

BİR BUÇUK YILLIK EVLİYDİ... DİĞER SAYFADA

[PAGE]

ŞEHİT ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ MURAT DÖĞER

ŞEHİT ER BAYRAM ULUER

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Döğer ve er Bayram Uluer'in Ankara'daki evlerinde yas var.

Bir buçuk yıldır evli olduğu öğrenilen şehit Döğer'in Pursaklar'daki baba evinin bulunduğu apartmana büyük bir Türk bayrağı asıldı. Döğer'in komşularının da evlerine Türk bayrakları astıkları gözlendi.

Patlamanın ardından Afyonkarahisar'a giden baba Haydar ve anne Nermin Döğer'in de aralarında bulunduğu şehit yakınlarının, Ankara'ya dönmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Öte yandan, apartmanın önüne Pursaklar Belediyesi'nce taziye çadırı kuruldu.

SOKAK KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kepçe operatörlüğü yaptığı öğrenilen şehit er Bayram Uluer'in, Keçiören ilçesi Yükseltepe Mahallesi'ndeki bir evde yaşayan baba ocağında da yas var.

Anne Nurdane ve babası Arif Uluer, patlamayı haber aldıktan sonra Afyonkarahisar'a giderken, eve taziye için gelenleri akrabaları karşıladı.

Şehidin baba ocağının bulunduğu sokakta komşularının yanı sıra Keçiören Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi de Türk bayrakları astı.

İki belediye, kurduğu taziye çadırlarında ve şehidin evinde vatandaşlara pide ve çorba dağıttı.

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ ACIYA DÖNÜŞTÜ... DİĞER SAYFADA

[PAGE]

ŞEHİT: ONBAŞI EMRAH KARTAL

ŞEHİT: ONBAŞI MÜCAHİT ÇOŞKUN

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından vatani görevini yapan Zonguldaklı şehit onbaşılar Emrah Kartal ile Mücahit Coşkun'un ailesinin endişeli bekleyişi acıya dönüştü.

Kartal'ın Zonguldak'ta yaşayan dedesi Nazif Sağlam (69), Afyonkarahisar'da kısa dönem olarak vatani görevini yapan Emrah Kartal'ın (26) anne ve babası ile akrabalarının patlama haberini almasının ardından bu sabah Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na hareket ettiğini söyledi.

Dün akşam patlama haberini almalarının ardından büyük endişeye kapıldıklarını, hiçbir yetkiliden bilgi alamadıklarını anlatan Sağlam, şunları kaydetti:

''Oğlumuzun isminin şehit olarak açıklanmasından sonra yıkıldık. Emrah, İzzet Baysal Üniversitesi'nde okudu. Torunum, ABD'de master yapmasının ardından askere gitmişti. Samsun'da yaklaşık 1 ay acemi birliğinde kalmasının ardından 4-5 gün önce Afyonkarahisar'daki birliğine teslim olmuştu. Emrah ile birliğine teslim olmasından sonra bir kez görüşebilmiştim. Bize rahat olduğunu, sıkıntısı bulunmadığını söylemişti. Daha sonra görüşme imkanı bulamadık. Sabah kızım ve damadım Afyonkarahisar'a gitmek için yola çıktı. Torunum vali ya da büyükelçi olma hayali vardı. Çok üzüntülüyüz.''

Sağlam, torununun ABD'den gelmesinin ardından fazla göremediklerini ifade ederek, ''Bir an önce askerliğini yapmak istiyordu. 1 ay durmadan askere gitti'' dedi.

Bu arada, Emrah Kartal'ın baba evinin önünde toplanan yakınları sinir krizi geçirdi.

EN SON EŞİNİ ARAMIŞ

Şehit olan onbaşı Mücahit Coşkun'un (26) da acemi birliğinin ardından dağıtım iznine geldiği ve 2 Eylül'de birliğine teslim olmak için memleketi Alaplı ilçesinden Afyonkarahisar'a gittiği öğrenildi.

Evli ve bir çocuk babası Coşkun'un yakınları, şehidin eşi Elif ile telefonla patlamadan iki saat önce görüştüğünü ifade ederek, ''Cephaneliğe sayıma gidiyorum'' dediği belirtildi.

Coşkun'un ailesinin, olayı duymalarının ardından Afyonkarahisar'a gittiği bildirildi.

Maden mühendisi olduğu öğrenilen Coşkun'un evinin önünde toplanan yakınlarının ağladığı görüldü.

KISA DÖNEM ASKERDİ ŞEHİT OLDU... DİĞER SAYFADA

[PAGE]

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Ahmet Tosun'un bilgisayar öğretmeni olduğu ve kısa dönem askerliğini yaptığı öğrenildi.

Patlamada şehit olan Ahmet Tosun'un (25) annesi Raziye, Babası Celil ve Şanlıurfa'da polis olduğu öğrenilen ağabeyi Hasan Tosun'un, patlama haberini alarak Afyonkarahisar'a gittikleri belirtildi.

Şehidin Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi 664. Sokak'taki evine ve sokağa Türk Bayrakları asılırken, evin önünde taziye çadırı kuruldu. Çadırda Tosun'un yakınları taziyeleri kabul etti.

Bu arada, vatani görevini kısa dönem olarak Afyonkarahisar'da yapan Ahmet Tosun'un evli, eşi Seda Tosun'un da 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de şehit evine gelerek yakınlarına taziyelerini bildirdi.

KÖYÜNÜN EN SEVİLEN VEKİL ÖĞRETMENİYDİ... DEVAMI DİĞER SAYFADA

[PAGE]

KARS

ŞEHİT ONBAŞI MEHMET EMİN ÇAĞUN

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan onbaşı Mehmet Emin Çağun'un ailesinin yaşadığı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yas var.

Afyonkarahisar'da kısa dönem olarak vatani görevini yapan Iğdırlı onbaşı Çağun'un (27) ailesinin olayın ardından ilçeye bağlı Yukarı Sallıpınar köyünden minibüsle bölgeye gittikleri belirtildi.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Çağun'un, askere gitmeden önce Sarıkamış ilçesine bağlı Topkaya köyünde ücretli olarak sınıf öğretmenliği yaptığı, 4 kız, bir erkek kardeşi bulunduğu ifade edildi.

Yukarı Sallıpınar köyü muhtarı Sönmez Demirel, yaptığı açıklamada, olayın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, Çağun'un daha önce köylerinde 2 yıl vekil öğretmenlik yaptığını söyledi.

Şehidin ailesinin olayın duyulmasının ardından bölgeye gittiğini dile getiren Demirel, ''Ölen evladımız. Diğerleri için de çok üzülüyorum ama bu da bizim evladımızdı. Köyümüzde 2 yıl çocuklarımıza öğretmenlik yaptı. Samsun'daki acemi birliğinden 5-6 gün önce Afyonkarahisar'a usta birliğine gitmişti. Öğretmenimizin şehit düşmesi bizi çok üzdü'' dedi.

Demirel, Çağun'un ailesinin çiftçilik ve hayvancılıkla geçindiğini kaydetti.

GAZİANTEP İKİ ŞEHİDİNİN YASINI TUTUYOR...HABERİ DİĞER SAYFADA

[PAGE]

GAZİANTEP

MEHMET EMRE ÖZER - HAYRİ KAYA

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerler Mehmet Emre Özer (25) ile Hayri Kaya'nın (25) Gaziantep'teki evlerinde yas var. Onbaşı Özer'in, Atatürk Mahallesi'ndeki baba evine Türk bayrağı asıldı. Baba Yunus ve anne Aysel Özer, olayın duyulmasının ardından Afyonkarahisar'a gitti.

Şehidin kuzeni İlker Özer, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitiren amcasının oğlu Mehmet Emre Özer'in, mezun olduktan sonra vatani görevini yapmak için müracaatta bulunduğunu ve acemi birliğini Samsun'da tamamladığını söyledi.

Dağıtım iznine bile gelmeyen Özer'in, Samsun'dan ikinci görev yeri olan Afyonkarahisar'a geçtiğini kaydeden İlker Özer, amcasının oğluyla telefonda sürekli görüştüklerini ve kendilerine her seferinde iyi olduğunu söylediğini ifade etti.

URFA ÖĞRETMENİNİ KAYBETTİ

Patlamada şehit olduğu belirtilen onbaşı Hayri Kaya'nın da Şahintepe Mahallesi'ndeki baba evinde de büyük üzüntü yaşanıyor. Kaya'nın yakınları, olayla ilgili kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini, bu konuda açıklama beklediklerini söyledi.

Yakınları ayrıca Hayri Kaya'nın Şanlıurfa'daki bir okulda sınıf öğretmeni olarak görev yaptığını kaydetti.