BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte kabinenin simit satan bakanı

Bakan Çelik kızının mezuniyet töreninde, diploma alan üniversitelilere en önemli hayat dersini verdi. İşte detaylar;

Abone ol

Devlet Bakanı Faruk Çelik, yıllarca sokaklarda çay ve simit sattığını, inşaatlarda amelelik yaptığını belirterek; gençlerden ümitsiz olmamalarını istedi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin mezuniyet törenine katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, İşletme Bölümü'nü bitiren kızına diplomasını verdi. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Bakan Çelik, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin 87 yılda her alanda olduğu gibi yüksek öğretim alanında da çok önemli mesafeler kat ettiğini kaydetti.

TÜRK ÜNİVERSİTELERİNİN DURUMU

1923'te bir üniversite ve 341 öğretim görevlisinin olduğunu, 2010'da ise 146 üniversite ve 90 bin öğretim görevlisinin bulunduğunu anlatan Bakan Çelik, çalışmaları tamamlanan Bursa Teknik Üniversitesi'nin de TBMM'nin gündeminde olduğunu dile getirdi. Yıllarca sokaklarda askıyla çay ve simit sattığını belirten Bakan Çelik, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, şunları ifade etti:

"Değerli öğrenciler mezuniyet sonuç değil. Devletiniz, milletiniz, aileleriniz, sizden çok şey bekliyorlar. Yalnız üniversite ile yetinmeyin. Üniversitede mutlaka çok önemli şeyler aldınız. Bununla yetinmeyin, çalışmaya devam edin. Önemli birşey daha söylemek istiyorum. 'Benden ne olur?' demeyin. Sizden çok şey olur. Sizden bir işletmeyi çok iyi idare eden yönetici olur. Sizden çok iyi bürokrat olur. Sizden çok iyi milletvekili olur. Bakan olur, başbakan olur, cumhurbaşkanı olur. Bunu laf olsun diye söylemiyorum.

"ASKILIKLA ÇAY SATTIM, İNŞAATTA AMELELİK YAPTIM"

Bursa'nın sokaklarında yıllarca askılıkla çay satan birisi olarak söylüyorum. Simit satan birisi olarak söylüyorum. İnşaatta amelelik yapan birisi olarak söylüyorum. Sizin bu imkanlarla daha çok şeyler başaracağınıza inanıyorum. Onun için 'benden bir şey olmaz' demeyin. Benden çok şey olur deyin. Ülkemiz ve milletimiz sizlerden bunu beklemektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün hedefleri, hedefiniz olsun. Milletimizin değer yargıları rehberiniz olsun. Bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum."

Öte yandan, Bakan Çelik, törenin son bölümünde UÜ İşletme Bölümü'nü bitiren kızı Merve Çelik'e diplomasını ve ödülünü, UÜ Rektörü Prof. Dr. Mete Cengiz'le birlikte verdi.