BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  GÜNCEL

İşte İstanbul'daki araç hırsızların sırrı!

İstanbul'da on beş günde yüz otomobilin çalınmasından sonra polisin araştırması ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. İşte İstanbul'da aynı marka 100 aracın çalınmasına neden olan o ilginç detay;

Abone ol

Lüks araçlar için hazırlanan el kitabı, hırsızlara da davetiye çıkardı. İstanbul'da art arda çalınan lüks araçların peşine düşen polis ilginç bir sonuçla karşılaştı. İddialara göre araçlar için hazırlanan el kitabında, hırsızların işine yarıyan ilginç bir not vardı.

İstanbul'da onbeş günde yüz otomobil çalındı. Çalınan otomobillerin hepsinin aynı marka olması polisi araştırmaya yönlendirdi. Araç sahiplerinin araçlarının iki anahtar olduğunu ifade etmelerine rağmen durum belirtilen gibi çıkmadı.

İŞİN SIRRI EL KİTABINDA

Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyer'in haberine göre birbiri ardına çalınan lüks otomobillerin nasıl çalındığını araştıran polis çok ilginç bir bilgiye ulaştı.

Çalınan araçların sahipleri emniyette bir asil bir yedek toplam iki anahtarları olduğunu söyledi ancak firma yetkilileri otomobillerinin torpido gözünde birinin kilitli kalma ihtimaline karşı bir yedek anahtar daha bulunduğunu söyledi. Bu bilgi sadece araç satışında verilen el kitabında yazıyordu. Bunun farkına varan hırsızlar da otomobillerin camını kırıp otomobilleri tek tek çaldı.