BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

İşte Erdoğan'ın ofisine böcek yerleştiren o kişi

Başbakan Erdoğan'ın çalışma odasına ve evine konulan böceklerle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiya göre, böceği görevden atılan bir polis memuru yerleştirdi.

Abone ol

Başbakan'ın konutuna dinleme cihazı koymakla suçlanan polisin isminin Ahmet Kankal olduğu iddia edildi.

Takvim sindeki habere göre, Kankal'ın, CIA ve MOSSAD'ın eğitim merkezi olan Jamestown Vakfı'na çalıştığı iddia edildi. Bir diğer iddia ise Ahmet Kankal'ın vakfa gazeteci Emre Uslu'nun referansıyla gittiği yönünde. 

Takvim'deki habere göre, Kankal'ın son 3 yılda 23 ayrı yurt dışı çıkışını eşinin rahatsızlığını bahane ederek rapor alıp gerçekleştirmiş. Kankal'ın son 2 yılda 233 gün yurt içi 275 gün yurt dışı olmak üzere toplam 508 gün raporlu olduğu da yine Takvim'in haberinde yer alan bilgiler arasında.

KIBRIS'TA AĞIRLANMIŞ

Bir suç örgütüyle irtibatlı olduğu, dedektör temin ettiği, kredi kartı borçlarını suç örgütü üyelerine ödettiği yönünde de iddiaların yer aldığı haberde Kankal'ın, en son irtibatta olduğu ve bilerek yardım ettiği örgüt Kıbrıs'ta lüks bir otelde ağırlandığı da istihbarat kaynaklarınca tespit edildiği ileri sürüldü.

Kankal'ın 2011 yılı itibariyle gerçekleştirmeye başladığı 23 ayrı yurt dışı çıkışının büyük bir bölümünü Washington'a yaptığı ve burada Jamestown Vakfı tarafından düzenlenen seminer ve kurslara katıldığı ileri sürüldü.

MOSSAD'IN MEKANINDAAHMET KANKAL_h410.jpg

Başbakanlık konutuna böcek koymak iddiasıyla 6 Ocak 2014'te meslekten çıkarma cezası alan Ahmet Kankal'ın ABD'deki adresi de dikkat çekici.

MOSSAD ve CIA desteğiyle kurulan ve iki örgütünün katkısıyla faaliyet gösteren Jamestown Vakfı'nın kurslarına katılan Kankal'ın buraya Emre Uslu ve paralel yapının ABD'deki referansıyla katıldığı da Takvim gazetesinin haberinde yer alan bir diğer iddia.

40 KİŞİLİK UZMAN BİR EKİP DİNLEMİŞ

'Selam' adı verilen uydurma terör örgütü iddiasıyla 7 bin kişinin dinlendiğinin ortaya çıkması ve ardından Başbakan'ın montajlanmış konuşmalarının servis edilmesi, Ankara'yı harekete geçirdi. Paralel yapının yakın zamanda neler yapabileceği masaya yatırıldı.

İstihbarat birimlerinin katıldığı toplantıda, "Her ilden kritik kimselerin dinlendiğini göreceğiz" bilgisi verildi.

Ayrıca korsan dinleme faaliyetlerinin, Aralık 2011'de Başbakan'ın ofisinde bulunan böceğe kadar uzandığı kaydedildi. Erdoğan'ın 40 kişilik uzman ekip tarafından dinlendiği değerlendirildi.