BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.506,96
HABER /  GÜNCEL

İşte dev maçın ilk 11'leri

Süper Lig'de play-off hesapları yapan Beşiktaş ile Trabzonspor kritik maçta karşı karşıya gelecek...

Abone ol

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında bugün saat 19.00'da Fiyapı İnönü Stadı'nda Trabzonspor'u ağırlayacak...

Karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Cem Satman yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Özgüç Türkalp olacak.

REKABETTE 111. RANDEVU
11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 39 yıllık rekabette, iki takım arasında bugüne dek yapılan 110 maçta siyah-beyazlıların 46, Trabzonspor'un ise 40 galibiyeti bulunuyor. 24 maçta ise taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Beşiktaş'ın toplam 148 golüne, Bordo-mavililer 120 golle karşılık verdi. 

BEŞİKTAŞ CEPHESİ
Süper Lig'de son olarak derbi mücadelesinde Galatasaray'a 3-2 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, son haftalarda arzuladığı sonuçları alamamanın sıkıntısını yaşıyor. 

Son 6 haftalık süreçte 4 kez mağlup olan Beşiktaş, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu'na 1-0'lık skorlarla yenildi. Bir diğer derbi maçında Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan siyah-beyazlı takım, tek galibiyetini de Gençlerbirliği'ni 3-2 yenerek aldı. 

Sivasspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan "Kara Kartallar", geçen hafta 3-2 yenildiği lider Galatasaray'ın 28 hafta sonunda tam 14 puan gerisinde kaldı. 

Bu kötü tablonun ardından siyah-beyazlılar, Trabzonspor ile oynayacağı bu kritik maçı kazanarak en kötü ihtimalle üçüncülük koltuğunu kaptırmak istemiyor.

Beşiktaş'ta sakat oyuncuların fazlalığı Teknik Direktör Carlos Carvalhal'i sıkıntıya soktu. Sakat oyunculara son olarak belinden sakatlanan İsmail Köybaşı ve sağ arka adalesinde sorun olan Veli Kavlak'ın eklenmesi Portekizli teknik adamın kadro kurmakta zorlanmasına neden oluyor. Sakat oyunculardan Egemen ve İsmail'in Atletico Madrid ile oynanacak ilk maça, Hilbert'in ise rövanş maçına yetiştirilmesine çalışılıyor. Siyah beyazlı takımda Tanju ve Rüştü de sakatlıkları nedeniyle zorlu maçta forma giyemeyecek.

TRABZONSPOR CEPHESİ
Trabzonspor'da, Beşiktaş maçında tüm planlar galibiyet üzerine yapıldı. Ligin son 6 haftasındaki tüm maçlarını Play - Off yolundaki rakipleriyle oynayacak olan bordo mavililer, zorlu seriye Beşiktaş maçında alınacak 3 puanla başlamak istiyor.

Bu sezon sahasında oynadığı maçlarda Beşiktaş'a 1-0, Galatasaray'a 3-0 yenilen, İstanbul'daki Fenerbahçe derbisinde de sahadan 1-0 mağlup ayrılan Trabzonspor, Beşiktaş karşısında bu sezonki ilk derbi galibiyetini alıp, derbilerde ilk golünü atmayı hedefliyor.

Burak, Olcan ve Cech'in milli takımlarından sakat dönmeleri ve takımla birlikte fazla çalışamamaları bordo mavili teknik heyeti düşündürüyor. Olcan ve Burak'ın bu akşamki derbide forma giymesi bekleniyor ancak Cech kaburgalarında ezilmeden kaynaklanan ödem nedeniyle Beşiktaş maçı kadrosuna alınmadı. Trabzonspor'da Glowacki, Halil Altıntop ve Vittek de sakatlıkları nedeniyle kadroda bulunmuyor. Alanzinho ise kart cezası nedeniyle Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek. 

TAKIMLARIN 11'LERİ:

BEŞİKTAŞ:
Cenk, İbrahim Toraman, Sidnei, Sivok, Ersan, Ernst, Necip, Ekrem, Fernandes, Quaresma, Almeida

TRABZONSPOR:
Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Celustka, Zokora, Colman, Volkan, Adrian, Olcan, Burak