BIST 10.262
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.395,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP'nin transeksüel aday adayı!

CHP'den Bursa Milletvekili Aday Adayı olan transseksüel Öykü Özen aday adaylığı ile ilgili bakın nasıl açıklamalar yaptı

Abone ol

BURSA'da kurulan ve kısa adı Gökkuşağı olan Travestileri, Transseksüelleri, Gayleri ve Lezbiyenleri Koruma, Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı ve CHP'den Bursa Milletvekili Aday Adayı olan transseksüel Öykü Özen, bugün partinin il merkezinde basın toplantısı düzenledi. İl Yönetiminden kimsenin yer almadığı toplantıda konuşan Özen, "Benim adaylığım tarihi bir olaydır ve bir devrimdir" dedi.

CHP İl Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Gökkuşağı Derneği ve CHP Bursa Milletvekili Aday adayı Öykü Özen, CHP'den aday adayı olmasının nedenlerini anlattı. CHP'nin herkesin partisi olduğunu belirten Özen, "Kılıçdaroğlu'nun herkesi kucaklayan şemsiyesinin altında ben ve arkadaşlarımın bulunmasından dolayı mutluluk yaşıyoruz" diye konuştu. Kendisinin önemli bir kitleyi temsil ettiğini ifade eden Özen, "Aday adayı olduktan sonra sadece eşcinsellerden değil, toplumun her kesiminden destek telefonlarını ve e-mailler alıyorum. Aday adaylığım süresinde beni sadece eşcinseller destekler diye düşünürken, desteğin toplumun her kesiminden gelmesi beni umutlandırdı" dedi.

CHP'nin Milletvekili Aday lisetsinde ilk 5'te yer alması gerektiğine işaret eden Öykü Özen, "Meclise girdiğim taktirde ilk işim, insan hakları komisyonunda görev alabilmem için Genel Başkanımızla görüşmek olacak. Çünkü insan hakları ihlalini fazlasıyla yaşamış biri olarak, arkadaşlarımın haklarını ve sosyal güvencelerini sağlamak için çalışacağım" diye konuştu.