BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.401,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP'li muhaliflerin hedefindeki isim!

Seçim sonuçlarının ardından parti içi muhalefetin kurultay çığlıkları attığı CHP'de muhaliflerin hedefinde ise o var...

Abone ol

CHP'de parti içi muhalefetin hedefindeki ismin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu değil, Gürsel Tekin olduğu öne sürüldü.

Vatan yazarı Bilal Çetin, CHP'deki "iç savaş" ın perde arkasını yazdı.

İŞTE HEDEFTEKİ ADAM

Muhaliflerin öncelikli hedefinin Kemal Kılıçdaroğlu olmadığını yazan Bilal Çetin, yazısında şu değerlendirmelere yer verdi:

"Kılıçdaroğlu'nu eleştiriyor, suçluyorlar. Aday belirleme yönteminin, partiyi yönetme anlayışının yanlışlığını dile getiriyorlar. Seçim kampanyasında izlediği yöntemi ve söylemini, özellikle de Kürt meselesi ile ilgili görüş ve önerilerini yerden yere vuruyorlar. Fakat ya yerine en azından şimdilik alternatif isim bulamadıklarından ya da başka nedenlerle doğrudan genel başkanlık sorununu ön plana çıkarmıyorlar. Olağanüstü kurultayı genel başkan değişikliği için değil, parti yönetimini yenilemek gerekçesiyle istiyorlar. Deniz Baykal ve Önder Sav yanlılarının şu andaki görünürdeki asıl hedefleri Kılıçdaroğlu'nun koltuğu değil, etrafındaki ekip. Listenin başında da Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin var. Hedefteki adam Gürsel Tekin. Tıpkı Deniz Baykal döneminde olduğu gibi. O dönemde de doğrudan Baykal'ı hedeflemeyi göze alamayan parti içi muhalefet, zamanın güçlü Genel Sekreteri Önder Sav'ı günah keçisi ilan ediyordu. Demek ki sorun kişilerde değil, bulunulan görevde ve koltukta...

KILIÇDAROĞLU NE YAPACAK

Bilal Çetin, yazısında Kılıçdaroğlu'nun parti içi muhalefetin saldırılarına karşı izleyeceği yolu da şöyle açıkladı:

"Kılıçdaroğlu ne yapacak? Muhalefetin çağrılarına uyup olağanüstü kurultay mı toplayacak? Toplamayacak gibi gözüküyor. Kılıçdaroğlu sonuçları enine boyuna değerlendirip, en tepeden en alt kademelere kadar parti yönetiminde bir takım radikal kararlar alabileceğinin de sinyalini veriyor. Seçim sonuçlarının parti içinde kıyasıya tartışılmasına da karşı değil. Ancak bu hesaplaşmanın yolu ve yerinin olağanüstü kurultay olmaması gerektiğini düşünüyor. Çünkü şu aşamada yapılacak bir olağanüstü kurultayın parti içi çatışmayı alevlendirip ortalığın daha fazla kırılıp dökülmesi riskini biliyor. Kılıçdaroğlu muhtemelen parti üst yönetiminde bazı değişiklikler yapıp bunu Temmuz ayı başındaki Parti Meclis'inde onaylatarak ortamı normalleştirmeye çalışacak. Muhalefetin tansiyonu yükseltme girişimlerinin durulmasını bekleyecek. Acaba başarabilecek mi, en yakın çalışma arkadaşı Gürsel Tekin'in kellesini vermeden yola devam edebilecek mi? İşi zor..."