BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşte Cemin sahte kimliği

Cem Garipoğlu'nun sahte nüfus cüzdanı ortaya çıktı. Bu da Cem'in cinayeti en ince ayrıntıya kadar planladığını gösteriyor.

Abone ol

Münevver cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'nun, yaşını bir yaş büyüttüğü sahte nüfus cüzdanının ortaya çıkması, cinayetin önceden planlanmış olabileceği ihtimalini güçlendirdi. Sahte nüfüs cüzdanı, Cem'in yurt dışına tek başına çıkabilmesine de olanak verdi

Cem'i 18 yaşında gösteren sahte kimlik villadan çıktı Başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut cinayetinin bir numaralı zanlısı Cem Garipoğlu'nun sahte nüfus cüzdanı ortaya çıktı. Kriminal Polis Laboratuarı raporunda, Cem'in yaşını 18 olarak gösteren sahte kimliğin profesyonel şekilde hazırlandığı belirtildi.

Ortaya çıkan sahte kimlik, soruşturmanın da seyrini değiştirdi. Firari zanlı Cem G.'nin sahte kimliği, cinayetin 'planlı olup olmadığı' tartışmalarını alevlendirdi. 20 Ekim 1991 doğumlu olan Cem'i, bir yaş büyük olarak 29 Ocak 1990 doğumlu gibi gösteren sahte nüfus cüzdanının profes-yonelce hazırlandığı belirlendi.

POLİS VİLLADA BULDU

Cinayet sonrası, G. ailesinin Bahçeşehir'deki villasında, başta testere olmak üzere çok sayıda delil bulunmuştu. Bu aramada, Cem G. adına düzenlenmiş bir de nüfus cüzdanı ele geçirildi. Cem G.'nin yaşını, bir yaş büyük gösteren kimlik, polisin dikkatini çekti. Nüfus cüzdanı, inceleme için kriminal laboratuarına gönderildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı kimlikle ilgili olarak Cem G. hakkında 'Sahte Nüfus Cüzdanı Hazırlamak' suçundan soruşturma başlattı. Üst düzey bir emniyet yetkilisi sahte kimlikle ilgili 'Kimliği orijinalinden ayırt etmek güç. Ancak optik cihazlarla sahte olduğunu anlayabildik. Zaten doğum tarihi 1991. Ancak hazırlanan kimlikte 1990 görünüyor. Cem sahte kimliğe göre yaşı 18'in üzerinde olduğu için tek başına yurtdışına daha rahat çıkabilir" dedi.

KAÇIŞ HAZIRLIĞI MI?

Cem'in bilgisayarında sahte nüfus cüzdanı bulunması buna benzer başka sahte belgeler de hazırlamış olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.


Profesyonelce hazırlanmış

Cinayet sonrası Bahçeşehir'deki villada yapılan aramada bulunan kimlik, Kriminal Polis Laboratuarları Dairesi Başkanlığı'nca detaylıca incelendi. 5 Mart 2009 tarihli ekspertiz raporunda, nüfus cüzdanının optik cihazlar yardımıyla sahte olduğunun tespit edildiği açıklandı. Kimliğin renkli fotokopi ya da bilgisayar yazıcı yardımıyla hazırlandığı belirtildi. Raporda ayrıca sahteciliğin ilk bakışta ve kolayca fark edilemeyecek nitelikte olduğu, aldatma niteliğinin bulunduğuna dikkat çekildi.