BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

İşte Bursalı yeni Clio

Oyak Renault'nun 216 milyon Euro'luk yatırımla Bursa'da üreteceği Clio III'ün sır perdesi kalkıyor. Yeni Clio eskisine göre daha büyük ve lüks olacak.

Abone ol

Oyak Renault'nun Bursa'da üreteceği Clio III üstündeki sır perdesi kalkıyor. Üçüncü jenerasyon Clio'nun ilk fotoğrafları Fransız L'Autojournal dergisinde yayınlandı. Türkiye ve Fransa'da 3 ve 5 kapılı versiyonları üretilecek olan otomobilin 6 farklı motor seçeneği olacak. Clio III'ün en büyük özelliği eski jenerasyona göre 17 santimetre daha büyük boyuta ve yüksek ekipman seviyesine sahip olması. Elektronik Stabilite Programı, panaromik cam, koltuk altında eşya koyma bölmeleri ve park sensörü yeni Clio için düşünülen donanımlar arasında yer alıyor. Aracın iç mekânı küçük bir Megane'ı andırıyor.

Önümüzdeki yılın mart ayında pazara sunulacak yeni Clio'nun dünya tanıtımı Türkiye ile birlikte aynı anda 16 ülkede daha 16 Haziran'da yapılacak. 1995'ten bugüne kadar Türkiye'de 41 bin 500 hatchback Clio satıldığını hatırlatalım. Oyak Renault, Clio III'ün üretimi için Bursa fabrikasında 216 milyon Euro tutarında yatırım yaptı. Clio III yatırımıyla birlikte 4 bin 339 kişi olan istihdam da artacak. Şirketin yaklaşık 1.5 milyar dolarlık ihracat cirosu da yeni modelle yükselecek. Clio III'ün yanı sıra Bursa'da Megane II Sedan ve Clio Symbol de üretilecek.

Kaynak: www.sabah.com.tr