BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.432,05
HABER /  MEDYA

İşte bir çılgın proje daha!

Kanal İstanbul'un maliyet, güzergahı dışında şimdi de konu 'çılgın proje'ye yeni rakip...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta açıkladığı 'çılgın projenin' yankıları sürüyor. Kanal İstanbul'un maliyet, güzergahı dışında şimdi de konu 'çılgın proje'ye yeni rakip...

Yeni çılgın projeyi gündeme getiren ise Radikal gazetesi yazarı Özgür Mumcu... "Olur mu bu iş?" başlıklı yazısında Zaman gazetesinde gördüğü bir haberle ilgili yazdı.

Mumcu'nun işte o yazısı:

Zaman gazetesinin üşenmeden yaptığı büyük gazetecilik çalışmasına göre Kıbrıslı Türklerin Erdoğan kanalının tesiri altında kaldıkları anlaşılıyor. Haberde "Kıbrıslı Türkler, Başbakan'dan Kıbrıs'ı karayolu ile Türkiye'ye bağlayan çılgın bir proje beklediklerini söyledi" ifadesi geçiyor. Zaman'a göre projeye destek "Kıbrıslı vatandaşlardan ve parti başkanlarından geliyor". Buna göre bu vatandaşlar ve parti başkanları, Kanal İstanbul inşaatından çıkacak toprağın Anamur-Kıbrıs karayolu için kullanılmasını öneriyor.

İnsan haliyle merak içerisinde, "Kim bu vatandaşlar ve parti başkanları" diye haberi kemal-i ciddiyetle okuyor. Haberde üç kişiden bahsediliyor. Biri gerçekten parti başkanı. Son seçimde 446 oy alarak Kıbrıs Türk toplumunun en önemli temsilcisi olduğunu ispatlamış biri. Diğeri bir tüccar, üçüncüsü ise bir dernek başkanı.

Bir milyon sattığı ileri sürülen Zaman'ın üç kişilik 'Kıbrıslı vatandaşlar ve parti başkanları' ekibi tek çıldıranın projeler olmadığı bir dünyada yaşadığımız fikrini de pekiştiriyor.

Bu defakine yetişmez ama bir sonraki seçimlerde birisinin Anamur-Girne karayolu projesiyle seçimlerde oy istemesini bekliyorum. Nasıl olsa onun da hukuk, mühendislik ve çevre boyutlarına ilişkin bir açıklama yapılmasına gerek duyulmaz.

Hem Zaman da destekliyor. Olur mu olur. Ne diyordu Yasemin Kumral'ın söylediği o şarkı: "Girne'den yol bağladık, Anadolu'ya". Hem Kumral da AKP'li. Vallahi olur bu iş.