BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  DÜNYA

Taliban'dan saldırı tehdidi!

Pakistan'daki Taliban örgütü, Usame Bin Ladin'in öldürülmesi ile ilgili Pakistan ve ABD'ye saldırı tehdidinde bulundu

Abone ol

Pakistan'daki Taliban örgütü, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesinden sonra ABD'ye, Pakistan'da Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari dahil olmak üzere hükümet yetkililerine ve orduya karşı saldırılar düzenleme tehdidinde bulundu.

Pakistan Taliban Hareketi ya da diğer adıyla Tehrik-i Taliban Pakistan örgütünün sözcüsü İhsanullah İhsan, Reuters ajansına telefonla yaptığı açıklamada, "Artık Pakistanlı yöneticiler, Devlet Başkanı Zerdari ve ordu bizim öncelikle hedeflerimiz. Amerika, ikinci hedefimiz olacak" dedi.

RADİKAL DİNCİ ÖMER BEKRİ, AVRUPA'DA İNTİKAM SALDIRILARI BEKLİYOR

Radikal dinci Ömer Bekri ise El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesini takiben Avrupa'da ''intikam saldırıları'' düzenlenmesini beklediğini söyledi.

Lübnan'da bir mahkeme tarafından cinayete teşvikten ömür boyu hapse mahkum edilen Sünni din adamı Bekri, AFP'ye yaptığı açıklamada, ''Şeyh Usame'nin ölüm haberi bizleri üzdü, ama aynı zamanda da sevindirdi. Üzdü, çünkü bu Arap bölgesinde bir lideri kaybettik. Sevindik, çünkü tam da istediği gibi şehit düştü. Hiç şüphesiz Usame bin Ladin'in şehit düşmesi yeni kuşağa yeni bir soluk getirecektir, çünkü cihat mekanizması durmayacaktır'' ifadesini kullandı.

Yeni bir dava beklerken Kasım ayında şartlı tahliye edilen Bekri, Lübnan'ın başkenti Trablus'ta yaşıyor. Suriye kökenli olan, ancak Lübnan pasaportu taşıyan Bekri, El Kaide ile her türlü bağlantısını reddediyor, ama 11 Eylül saldırılarını düzenleyenleri ''muhteşem'' buluyor.