BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte Bilge Köyü katliamın nedeni

Şeyh Mehmet diye bilinen Mehmet Çelebi, oğluna suçu işlediğini itiraf etti. Nedeni ise Şeyh'in karısı... İşte o ilginç itiraf;

Abone ol

Bilge Köyü'ndeki katliamın nedeni namus cinayeti çıktı. İddiaya göre Mehmet Çelebi, eşinin öldürülen taraftan bir erkekle ilişkisi olduğunu öğrenmesi. Katliamın pimini ise Çelebi'nin eşinin bu ilişkiyi doğrulaması! 

Bilge Köyü katliamında sanık yakınları, olayın gerçekleştiği 4 Mayıs’’tan sonra ilk kez Taraf‘a konuştu. Tutuklu Mehmet Çelebi’nin oğlu Bilal Çelebi “Babamla görüştüm, ‘Ben yaptım’ dedi. Sebebi de annemin başkasıyla ilişkisi olması” derken, ismini vermek istemeyen bir başka sanık yakını “Bu işte namus yüzde 80, yüzde 10 petrol, yüzde 10 mal-mülk etkili” diye konuştu.

"ŞEYH METMET'İN PİŞMANLIĞI"

“Şeyh Mehmet” diye de bilinen tutuklu Mehmet Çelebi’nin 17 yaşındaki oğlu Bilal Çelebi en son dört hafta önce babasıyla görüşmüş. O görüşmede baba Çelebi ‘Ben yaptım’ diyerek suçunu itiraf etmiş. Bilal Çelebi babasının katilama sebep olarak annesinin bir başkasıyla ilişkisini gösterdiğini anlatıyor.

Çelebi “Üç kişi yapmış, babam, kardeşim (14 yaşındaki Mehmet Şirin Çelebi), amcam (Abdülhakim Çelebi)” diye babasının anlattıklarını aktarıyor.

"HAFTANIN HER GÜNÜ İLİŞKİYE GİRSEYDİ"

Mehmet Çelebi’nin yeğeni Mustafa Çelebi ise amcasının pişman olup olmadığı sorusunu onun karısı ile ilgili söylediği şu çarpıcı sözle cevaplıyor: “Belki haftada bir, ayda bir yapıyordu. Keşke ben bu işi yapmasaydım da günde yedi sefer ilişkiye girseydi.”

Bir başka sanık yakını, Mehmet Çelebi’nin olaydan 1.5 ay önce karısı Fersi Çelebi’yle komşusu Fesih Çelebi’nin 15 yıldır ilişkisi olduğunu öğrendiğini, bunu karısının da kabul ettiğini ve olayın yüzde 80 bu yüzden gerçekleştiğini iddia ediyor. Çelebi ailesinin üyesi olan bu kişiye göre katliam “Yüzde 80 namus; yüzde 10 petrol, yüzde 10 mal mülk” meselesi yüzünden işlendi.

EŞLER BOŞANMA DAVASI AÇIYOR

Kendisi mağdur, kocası ise saldırgan tarafta yer alan Asuman Çelebi’nin dramı ise sürüyor. Kocası Şükrü Çelebi, Asuman Çelebi’nin ailesinin baskısı nedeniyle olayın gerçekleştiği günden bu yana çocuğunu göremediğini söylüyor. Şu anda yedi aylık hamile olan Asuman Çelebi, katliamın ardından, o zaman 14 aylık oğlu Kadir’i kocasına bırakmak zorunda kalmıştı. Şükrü Çelebi, karısı Asuman Çelebi’ye rızası olmadan boşanma davası açtırıldığını da iddia ediyor. Şükrü Çelebi, “Boşanma davası açılmış. Ama karım kendi imzasının olmadığını söylüyor” diyor. Katliamda öldürülen Cemil Çelebi’nin oğlu Ferhat Çelebi’nin de saldıran ailede yer alan karısı Pınar Çelebi’ye boşanma davası açtığı öğrenildi.