BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte AVM'ye karşı olan AK Partili!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan İnternethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA-  Taksim Projesi'ne destek verdiği iddia edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bu iddiaları yalanlamış, "İspat etsinler siyaseti bırakırım" demişti.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan ise projelerin karıştırıldığını belirtti. "AK Parti içinde bazı gruplar da Gezi Parkı inşaatına karşı çıktı ancak Başbakan Erdoğan bu planı istediği için seslerini çıkaramadılar..." diyen Fahrettin Kayhan İnternethaber'e o ismi açıkladı.

O İSİM KADİR TOPBAŞ

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde bizim bir sorumuz üzerine, "Buraya AVM yapılmayacak" dedi. Buraya AVM ve Rezidans yapılmayacağı konusunda açıklamaları var. Bu açıklamasına dayanarak Kadir Topbaş'ın da buraya AVM yapılmasını istemediğini düşünüyorum. Kast ettiğim isim KAdir Topbaş."

"Zeytinburnu'ndaki kulelerle ilgili de Kadir Topbaş, "Dönemimde böyle binalar yapıldığı için utanıyorum, çok uğraştım engelleyemedim" dedi. Sonra Başbakan, traş edilmediği için küstüm dedi. Bunu Belediye meclisinin de gündeme getirdim. Biri yapıyor, diğeri bozuyor. Taksim'de de aynısını yapıyorlar."

GEZİ PARKI SİT ALANIDIR

"Bize oy verdiniz diyorlar, biz Taksim'in yayalaştırılması için oy verdik, oyumuzu verirken de çekincelerimizi ortaya koyduk. Sadece Elmadağ'dan giriş, Tarlabaşı'ndan çıkış ve 100 bin kişilik meydana onay verdik. bunun içinde Gezi Parkı yok. Sonra kurul projeyi onaylarken bizim talebimiz doğrultusunda Gümüşsuyu ve Sıraselviler'i iptal etti. Kurul kararında geçmişte bir topçu Kışlası olduğu yazıyor. Geçmişte varmış. Kurul buna itiraz etti."

"Taksimin yayalaştırılmasına karşı değiliz, doğru olduğunu düşünüyorum. Ama Gezi Parkı SİT alanı, oranın planlarını kurul yapar. Kurul bunu reddetti. Ama Başbakan bunu Kültür Bakanlığı'na onaylattı."