BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.383,37
HABER /  DÜNYA

İşte atılınca intikamı kötü oldu

Bir otomobil bayisinde çalışan ve işine bir ay önce son verilen kişi, intikamını şirketin satışa çıkardığı otomobillerin sabitleme sistemini kırarak aldı.

Abone ol

Bir otomobil bayisinde çalışan ve işine bir ay önce son verilen Omar Ramos-Lopez, eski iş yerinden intikamını şirketin satışa çıkardığı otomobillerin sabitleme (immobilization) sistemini kırarak aldı. Olay ise sabitleme sistemi kırılan araçların kornalarının gece yarısı kendi kendine çaldığını gören ve araçlarını çalıştıramayan araç sahiplerinin şikayetiyle ortaya çıktı.

Daha önce ABD'nin Teksas eyaletinde bir otomobil bayisinde çalışan ve işine bir ay önce son verilen Omar Ramos-Lopez, işten çıkarılmasının acısını şirketin sabitleme (immobilization) sistemini kırarak (hack'leyerek) çıkardı. Sabitleme sistemi kırılan araçların ateşleme sisteminin bloke edilmesiyle birlikte 100'den fazla araç çalışamaz hale geldi.

Şikayetlerin artması üzerine araştırmalarına ağırlık veren Texas Auto Center yetkilileri, ilk olarak olası bir sistem hatası ihtimali üzerinde dursa da, bundan bir sonuç alamadı. Daha sonra sistemin şifrelerini resetleyen şirket, çok geçmeden Ramos-Lopez'in şirkette çalışan bir arkadaşının hesabına girerek 100'den fazla aracın sabitleme sistemine ulaştığı anlaşıldı. Olayın ardından eyalet polisi, Ramos-Lopez'i göz altına aldı.

SABİTLEME (IMMOBILIZATION) SİSTEMİ NE İŞE YARIYOR

Otomobillere yerleştirilen ve siyah bir kutunun içinde yer alan sabitleme sistemi sayesinde otomobillerin ateşleme sistemi bloke edebildiği gibi, araç sahiplerinin borçlarını ödeme düzenini kontrol eden şirket, bu sistem ile borcunu vaktinde ödemeyen müşterilerinin kornalarını çalarak müşterilerini bu konuda uyarabiliyor. (Hürriyet)