BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşte Arena'da Erdoğan'ı ıslıklayan yazar

Telekom Arena'da Başbakan Erdoğan'ı ıslıklayan taraftarlar arasında o da vardı.

Abone ol

Telekom Arena'da Başbakan Erdoğan'ı ıslıklayan kişi Milliyet spor yazarı Uğur Meleke'den başkası değil. Bugünkü köşesinde "Ben de ıslıkladım" itirafında bulunan Meleke, gördüğü iki hatayı sıraladı. Hedefinde Başbakan Erdoğan ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar vardı. Açılışta Bayraktar'ın yaptığı konuşma Meleke'yi adeta çileden çıkarmış.

600 TRİLYON BAŞA KAKILDI

Meleke'ye göre hükümet 600 trilyonluk yatırımı insanların gözüne sokarak hata yaptı. Erdoğan'ın '600 trilyon lira harcandı' sözlerine Meleke'nin cevabı da hazırdı: "600 trilyon, bakanın/bürokratın cebinden çıkmadı. Pardon çıktı. Ama 600 trilyon değil, 10 lira çıktı. Ülke nüfusu 70 milyon olduğuna göre, bu stadın yapımı için kaba bir hesapla hepimizin cebinden 10 lira çıktı. O zaman devlet erkânı, cebinden 600 trilyon harcamış gibi değil, CEBİMDEN 10 LİRA HARCAMIŞ GİBİ KONUŞMALI. Bana 600 trilyonu değil, 10 lirayı anlatmalı..."

CANAYDIN'A YÖNELİK SÖZLER YARALADI

Canaydın'a yönelik Bayraktar'ın iki sözünün kendisini çok yaraladığını söyleyen Meleke, tepkisini de şu sözlerle anlatıyor:

“Özhan Canaydın’ın karşımızda NAHİF ve GÜÇSÜZ duruşu, dün gibi aklımızda” diyor TOKİ Başkanı... Kamuoyu o sözcüğü NAİF (saf, deneyimsiz) olarak anladı; oysa cümlenin gelişinden o kelimenin NAHİF (zayıf, cılız, çelimsiz) olduğu tahmin edilebiliyor.
Sayın TOKİ Başkanı; bugün kuvvetli-güçlü-sağlam olabilirsiniz, olabiliriz. Ama unutmayınız: Toprağın altı, nice kuvvetli şahlarla, sultanlarla, padişahlarla dolu...”

BEN DE ISLIKLI PROTESTOYA KATILDIM

Protestocuların kamelarla tespit edilmesine ateş püsküren Meleke, o çarpıcı itirafını bütün açık yürekliliğiyle dile getirdi:

"Eğer bu ülkede ıslıkla protesto yasaksa; stada girecekleri/girmeyecekleri İl Güvenlik Kurulu değil, Bakanlık değil, Polis Teşkilatı değil, kulüp başkanları belirleyecekse; ben bundan sonra hiçbir stada girmek istemiyorum. Hatta, kendimi ihbar ediyorum: Cumartesi 19:30’da ben de ıslıklı protestoya katıldım. 240 kameranızla zaten yerimi ve kimliğimi tespit etmişsinizdir. Beni de bundan sonra TT Arena’ya almamanızı arz ederim.
Nokta..."