BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,64
HABER /  POLİTİKA

İşte AK Partinin kararı

AK Parti, kapatma davasına karşı izleyeceği stratejiyi belirledi. Toplantıda alınan kararları Dengir Mir Fırat açıkladı;

Abone ol

AK Parti dekotratikleşme Anayasa değişiklik paketi için muhalefet liderleriyle mutabakat arayacak.

Altı saati aşkın süren toplantıda Başbakan Erdoğan, tek tek üyeleri dinledi.


AK Parti grup başkan vekilleri bu hafta içinde TBMM'de grubu bulunan siyasi partileri ziyaret ederek nabız yoklayacaklar.

AK Parti bu süre içinde 301. madde değişikliğinde olduğu gibi AB'nin öncelikli olarak çıkarılmasını istediği demokratikleşme paketlerini TBMM gündemine getirecek.

MKYK üyelerinin görüş ve önerilerini ortaya koyduklarını belirten Fırat, altı saatlik toplantıdan sonra şu mesajları verdi:

SÜREÇ KENDİ İÇİNDE YÜRÜYECEK

Toplantıdan sonra kameraların karşısına geçerek açıklama yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti'ye karşı açılan kapatma davası ile ilgili sürecin kendi içerisinde yürüyeceğini söyledi.

EKONOMİK VE SİYASİ SONUÇLARI OLACAK
 
"Sürecin siyasi ve ekonomik sonuçları da oluşacak" diyen Fırat, kamuyonda sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çağrılarda sorunun çözüm yerinin siyaset kurumu ve TBMM olduğunun vurgulandığını hatırlattı.

MÜTABAKAT ARAYIŞIMIZ SÜRECEK
 
Fırat, "Siyasi ve ekonomik istikrarın bozulması ile sonuçlanacak böyle bir sücece siyaset kurumunun kayıtsız kalması beklenemez. Hukuk ve demokratik sistemimiz bu sınavdan başarıyla çıkacaktır. Mutabakat arayışımız sürecektir" dedi.

İNANIYORUZ, OLUMSUZ SONUÇLARDAN KURTULACAĞIZ

Ortak payda olan laiklik ilkesinin etrafında birleşmek zorunda olduklarını kaydeden Fırat, "İnanıyoruz ki siyaset kurumunun görevini yerine getirmesi durumunda kapatma davasıyla ilgili olumsuz sonuçlardan kurtulacağız" diye konuştu.

KAZANAN HUKUK OLACAK
 
"Kazanan hukuk anlayışımız olacaktır. Kazanan siyasi ve ekonomik istikrarımız olacaktır" diyen Dengir Mir Mehmet Fırat, bundan sonraki süreçte de kayıkçı kavgalırının tarafı olmayacaklarını belirterek, "Umarız diğer siyasi partiler de hassasiyet gösterecektir" dedi.