BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

İşte 35 köylü için ödenecek tazminat

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,Uludere katliamında hayatını kaybeden 35 kişinin yakınlarına ödenecek tazminatın kişiye özel olacağını söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde geçtiğimiz hafta çarşamba günü F-16 jetleri tarafından bombalanarak öldürülen 35 kişinin yakınlarına ödenecek tazminatın kişiye özel olacağını söyledi.

CHP ÖDENECEK TAZMİNATLAR İÇİN TEKLİF VERDİ. İŞTE O TEKLİFTEKİ REKOR RAKAM... TIKLAYIN

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Atalay, Genelkurmay Başkanlığı'ndan aldığı bilgilere göre Uludere'deki olayın perde arkasını anlattı. İnsansız hava araçlarından alınan bilgiler sonucu hedefin analizinin yapıldığını ve hedeflerin ateş altına alındığını kaydeden Atalay, "28 Aralık gecesi Irak sınırından 19.35'te iki defa aydınlatma fişeği atılmış. Ardından top ateşi yapılmış. Cevap gelmeyince uçak atışı yapılmış" dedi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, tazminat çalışmalarının devam ettiğini, tazminat ödemesinin Bakanlar Kurulu kararı ya da terör tazminatı çerçevesinde olabileceğini söyledi.

22 BİN TL ÜSTÜ OLACAK

Ölenlerin geride bıraktıkları çocukları, eşleri ve ailelerinin göz önünde bulundurulacağını, verilecek tazminatın kişiye özel olacağını belirten Atalay, tazminatın ne kadar olacağı konusunda henüz bir rakam telaffuz edemeyeceklerini kaydetti. Tazminat konusunun Bakanlar Kurulu'nda konuşulduğunu ancak henüz TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülmediğini belirten Komisyon üyesi AKP Milletvekili Mehmet Emin Dindar, rakamın şu an için belli olmadığını söyledi. Yasaya göre ölen kişilerin yakınlarına maddi tazminat olarak 22 bin TL verilmesi öngörülüyor. Ancak buna manevi boyutu da eklenerek rakamın 50 bin TL'nin üzerinde olması bekleniyor.

AKP Kütahya Milletvekili İdris Bal, ise "Tazminat gidenleri getirmez ama devletin pişmanlığını ve üzüntüsünü ortaya koyar. Terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması hakkında kanunun dışında daha fazla para verilmesi devletimizi iflas ettirmez, iyi niyeti ve şefkati gösterir" dedi.