BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,72
ALTIN 2.428,91
HABER /  DÜNYA

İşte 2. Pendik vakasının hikayesi

Bu yıl tarihinde ilk kez PTT 1. Lig’de mücadele eden Fethiyespor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi eleyerek büyük bir sürprize imza a...

Abone ol

Bu yıl tarihinde ilk kez PTT 1. Lig’de mücadele eden Fethiyespor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’yi eleyerek büyük bir sürprize imza attı. Olay "2. Pendik vakası" olarak yorumlandı.
PTT 1. Lig’de bu yıl sadece kendi evinde Bucaspor’u mağlup eden Fethiyespor, ilk deplasman galibiyetini de Fenerbahçe karşısında almış oldu. 10 gün önce Fenerbahçe’nin eski kalecilerinden Engin İpekoğlu, teknik direktör olarak takımın başına getirildi. Geçen haftayı PTT 1. Lig’de bay takım olarak geçiren Fethiyespor, Türkiye Kupası maçına hazırlanmak için zaman da bulmuş oldu. Hafta boyunca Fethiyespor yöneticileri, futbolcular ve teknik heyet “Pendik başardı, biz de başarabiliriz” açıklamaları yaptılar. Hafta içerisinde Teknik Direktör Engin İpekoğlu ile sıkı bir çalışma yapan Fethiyespor’lu futbolculara taraftarlar da moral verdiler.
Özellikle “Kadıköy’de 106 yıldır yenilmiyoruz. Şimdi sen düşün Fenerbahçe” tweet’i sanal alemde ses getirdi. Camia olarak başarıya kilitlenen Fethiyespor’da antremanlarda özellikle defans bölgesi için sıkı bir çalışma yapıldı. Fethiyespor kafilesi Salı günü uçakla İstanbul’a hareket ederken akşamda 10 otobüs seyirci İstanbul yollarına düştü. Ayrıca Dalaman Havaalanından kalkan tarifeli uçakların tamamına yakını Fethiye’li taraftarları taşıdı. Stat da yaklaşık bin kişi Fethiyespor’a destek verirken, maça gidemeyen taraftarlar da, Fethiye’de evlerinde ve kafelerde maçı izlediler.
Fethiyespor hafta boyu çalıştığı defans bölgesinde açık vermeyince maçtan 2-1 galip ayrılmasını bildi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Fethiye Caddeleri sevince boğuldu. Sabahın ilk ışıklarına kadar, yüzlerce araçla konvoylar yapılırken, binlerce kişi de ellerinde Fethiyespor bayraklarıyla sevinç gösterilerine katıldılar. Taraftarlar büyük süpriz karşısında Fethiyespor sevgilerini anlattılar.
(İHA)