BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,10
ALTIN 2.503,41
HABER /  DÜNYA

İstanbul’un göbeğinde alev alev yandı

Üsküdar’da sokak üzerinde terk edilmiş halde duran LPG’li otomobil alev alev yandı. Yangın nedeniyle çevredekiler korku dolu anlar yaşarken,...

Abone ol

Üsküdar’da sokak üzerinde terk edilmiş halde duran LPG’li otomobil alev alev yandı. Yangın nedeniyle çevredekiler korku dolu anlar yaşarken, bazı vatandaşlar, otomobilin şikayet etmelerine rağmen uzun zamandır bulunduğu yerden kaldırılmamasına tepki gösterdi.
Olay, Cumhuriyet Mahallesi Tufan Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, uzun zamandan beri sokak üzerinde park halinde bulunan terk edilmiş bir otomobil, öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yangın kısa sürede büyüyerek bütün otomobili sardı. Sahibi belli olmayan otomobilin yandığını gören vatandaşlar, durumu hemen polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Bu sırada alevlerin, yan tarafta park halinde bulunan başka bir araca sıçraması ihtimali çevrede hareketli anlar yaşanmasına neden oldu. Çaresizlik içinde itfaiyeyi bekleyen vatandaşlar ve polis ekipleri, alev alev yanan otomobile kimsenin yaklaşmaması için çaba harcadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek, yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Alevleri söndüren itfaiye ekipleri, bir yandan soğutma çalışması yaparken, bir yandan da LPG’li araçtan sızan gazı durdurmaya çalıştı. Yangın sırasında LPG tüpünün patlamaması olası bir faciayı önledi.
Öte yandan çevredeki vatandaşlar, uzun süredir park halinde olan ve sahibi belli olmayan otomobilin kaldırılması için birçok kez yetkililere başvurduklarını ifade etti. Cem Manur isimli vatandaş, “Büyük bir ihtimalle tinerciler yakmıştır. Bu konuda daha önce şikayetimiz vardı. Arabanın sahibi belli değil. Tinercisi, hapçısı hepsi bu arabada toplanıyordu. Daha önce de şikayetçi olduk ama aracı bir türlü çekmediler” şeklinde konuştu.
(İHA)