BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.444,29
HABER /  DÜNYA

İstanbul’u muhalefet mahvetmişti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Çevrecilik lafla olmaz. Çevreci diye geçinen muhalefet İstanbul’u mahvetmişti. Haliç’te kokudan ge...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Çevrecilik lafla olmaz. Çevreci diye geçinen muhalefet İstanbul’u mahvetmişti. Haliç’te kokudan geçilmiyordu. Ama biz gelip atık su bertaraf tesisleri kurarak Haliç’i kurtardık” dedi.
Bayramlaşma programı kapsamında geldiği Afyonkarahisar’da programına devam eden Eroğlu, ilçe ve beldelere gerçekleştirdiği gezisine bugün devam etti. İlk olarak programına merkeze bağlı Susuz beldesinde başlayan Bakan Eroğlu, burada belde meydanında vatandaşlar ile bir araya gelerek bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde AK Parti’nin yaklaşık 11 yıllık icraatlarından bahseden Eroğlu, şunları söyledi: “Gerçekten çok çalışıp gayret ediyoruz. Çünkü milletimizin hizmete ihtiyacı var. Dünyanın da sesi gür çıkan güçlü bir Türkiye’ye ihtiyacı var. Allah’a şükür çözülmez denilen birçok problemi çözdük. En büyük sorun ekonomiydi. Krize rağmen Türkiye büyüyor. Avrupa yüzde.0,5 büyümeyi yakalayabilir miyiz? diye düşünürken biz de yüzde 4,4. Krize rağmen döviz rezervimiz iyi durumda. İMF başta olmak üzere borçlarımızı ödedik."

"KÖKLÜ ÇÖZÜMLER BULDUK"
Türkiye’nin birçok kentinde susuzluk problemini çözdüklerini anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şehirlerin 30-40 yıllık su ihtiyaçlarını çözdük. Köklü çözümler bulduk. Günü birlik, günü kurtaran çözümler üretmiyoruz. Büyük düşünüyoruz. Birçok ülkenin bürokratları bu projeyi izliyor. Hidroelektrik santraller ve sulama tesisleri ile 18 milyon dekar alanı suladık. Islah edilmedik dere bırakmıyoruz, Türkiye’de 657 dereyi ıslah ettik. Ağaçlandırmada destan yazıyor. Sadece Susuz beldesinde bir milyon ağaç diktik. Son 10 yılda Türkiye’de 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk çevrecilik, ağacı ve yeşili sevmek bu. Lafla olmuyor çevre. Çevreci diye geçinen muhalefet İstanbul’u mahvetmişti. Onların döneminde Haliç’te kokudan geçilmiyordu. Lağım suları sokakta akardı. Ama biz atık su ve katı atık bertaraf tesisleri kurup arıtılan suyu yüzde 10’dan yüzde 75’e çıkardık.”
Bayramlaşma töreninde Bakan Eroğlu’na Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan da eşlik etti.
Bakan Eroğlu, buranın ardından programına İscehisar ilçesiyle devam etti.
(İHA)