BIST 10.739
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.506,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İstanbul'u kim istemez ki?

Hem PM'ye hem de Başkan adaylığına yeşil ışık yaktı...

Abone ol

17-18 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan 34. CHP Kurultayına sayılı saatler kala, herkesin gözü partinin ağır toplarının üzerinde. Yaklaşık 3 ay önce partideki Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gürsel Tekin'in, yeni PM'de olup olmayacağı da merak konusu oldu.

Gürsel Tekin herkesin merak ettiği o soruya canlı yayında yanıt verdi. Habertürk ekranlarında yayınlanan Söz Sende'ye konuk olan Gürsel Tekin, Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Hem PM'ye hemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına göz kırpan Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yaptığı özel görüşmenin detaylarını da aktardı.

PM'YE YEŞİL IŞIK
Görüşmeden Son derece memnun olduğunu kaydeden Tekin 'Geçtiğimiz günlerde sayın genel başkanımızla bir görüşme yaptım. Sayın genel başkan önümüzdeki süreçte nasıl bir kadro, nasıl bir yapılanma düşündüğüyle ilgili fikirlerini paylaştı. Ben de Son derece memnum kaldım ' sözleriyle Parti Meclisi'nde yer alacağına dair yeşil bir ışık yaktı.

İSTANBUL KİMİN İLGİSİNİ ÇEKMEZ Kİ!
Balçiçek İlter'in Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili sorusuna da yanıt veren Tekin 'Büyük kentlerdeki belediye başkan adaylarını millete soracağız. İstanbul Belediye Başkan adaylığı kimin ilgisini çekmez ki! İstanbul dünyanın ve Türkiye'nin gözbebeği olan bir şehir. ' dedi.

ÖNCE SARIGÜL'ÜN BİR TALEBİ OLMALI
Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılması için kendisinin bir talebi olmadığını da sözlerine ekleyen Tekin 'Genel başkanımız herkese çağrı yaptı. Ve hemen hemen herkes geldi ama Sarıgül'ün böyle bir talebi olmadı. Öncelikle Sarıgül bir talep edecek, ondan Sonra bu karar alınır ' diye konuştu.