BIST 10.743
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.504,00
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölü sayısı 83'e yükseldi

Ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 83 kişi hayatunı kaybetti...

Abone ol

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda çoğunluğu Hama kentinde olmak üzere ölü sayısının 83'e yükseldiğini duyurdu.

Merkezi İngiltere'de bulunan örgüt, Hama'da, ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda 30 kişinin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin yaralandığını ve çok sayıda evde hasarın meydana geldiğini belirtti.

Örgüt, Humus'ta 19, Halep'te 8, başkent Şam'ın banliyölerinde 11, İdlib'te 7, Deyru'z-Zor'da 4, Dera'da 3 ve Haseke'de bir olmak üzere ülke genelinde güvenlik güçlerince açılan ateşte ölenlerin sayısının 83'e çıktığını aktardı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ayrıca Kaletu'l-Madik'te düzenlenen operasyonlarda güvenlik güçlerinin tarihi eserlere de zarar verdiğini kaydetti.

Suriye Genel Devrim Konseyi ise başkent Şam'ın Kadem, Kabun, Midan, Mezze, Aseli, Yermük ve Haresta banliyölerinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi. Konsey, akşam saatlerinde Kafr Susa ve Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı Yermük semtinde de çatışmaların ardından, şiddetli patlamaların meydana geldiğini aktardı.

Başkentin birçok bölgesinde yoğun silah seslerinin yükseldiğini belirten Konsey, muhaliflerin başkentin bazı ana yollarını trafiğe kapatarak lastik yaktığını ifade etti.

Ürdün sınırına yakın Dera Atame'de top ve havan mermilerinin yerleşim birimine düşmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğunu, Atame'de operasyonların devam ettiğini dile getiren Konsey, Dera Humus, Hama, İdlib, Deyr Ez Zor ve Şam'ın banliyölerinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Dera hava istihbarat biriminden çok sayıda askerin Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını dile getiren Konsey, Humus'ta nizami orduya karşı mücadele eden Faruk Tugayları'nın Şam'a yöneldiğini ve Özgür Suriye Ordusu ile birlikte savaşacaklarını ileri sürdü.