BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.402,08
HABER /  GÜNCEL

İstanbullular'dan yardım istedi!

Kadir Topbaş başlayacak kar yağışı konusunda İstanbullulara uyarıları sıraladı.

Abone ol

Balkanlardan gelmesi beklenen soğuk hava, İstanbul'da bu akşamdan itibaren kar yağışına neden olacak.

Son yağış özellikle trafikte yol sorunlara yol açmış ve kent 'beyaz bir kabus' görmüştü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKOM'da kemeralar karşısına geçti, hazırlıkları anlattı ve İstanbullulara seslendi.

İstanbul'un son 15 yılın en büyük kar yağışını yaşadığı 2006 yılına dikkat çeken, o yıl büyük skıntılarla karşılanmasığını hatırlatan Topbaş, neden olarak İstanbulluların hasssiyetini gösterdi ve yarına ilişkin şunları söyledi:

"İstanbullular, sizden yardım istiyorum.

Son kar yağışında üst üste gelen tesadüfler büyük sıkıntıya neden oldu. Kazalara, kabak lastiklerin kullanılması da eklenince sorunlar yaşandı.

"BİREYSEL ARAÇLARLA ÇIKMAYIN"

Yarın haftanın son günü ve ve trafik yoğun olacak. Kar da etkili olabilir ve sizlerden ricam toplu taşıma araçlarını kullanmamanız. Mecbur kalmadıkça bireysel araçlarla yola çıkmayalım. Bu durumda da kar lastikleri kullanırsak sıkıntı yaşamayız. Karlı havalarda araba kullanmak ayrı beceri ister, acemi olanların trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz. Avantajımız okulların tatil olması ve bu nedenle öğrenci araçları trafikte olmayacak. Toplu taşıamda ilave seferler koyacağız.

Trafikte kurallar uyalım. Belediye araçlarının hizmet verebilmesi için emniyet şeritlerini işgal etmeyelim ve bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz.

Kar yağışına paralel olarak yarın erken saatlerde fırtına yaşanması bekleniyor. Çatılar uçabilir deniyor ve inşallah sıkıntı yaşamayız.

EVSİZLERİN DURUMU

Kış aylarında sokakta yaşayan evsizlere yönelik planımız var. İhbarlar geliyor ve değerlendiriyoruz. Şu ana kadar 709 klişiyi aldık, bunlardan 13'ü kadın 253 kişi şu an misafirimiz.

Elimizde gerekli malzeme, araç ve gereç var. Donanımlıyız ama yaklaşık 800 araç ve yine yaklaşık 2500 personelimiz hazır.

Gelişmeleri AKOM'dan takip ediyoruz ve personelle iletişim halindeyiz. İinanıyorum ki, 2006'daki nasıl rahat olduysak yine o şekilde sıkıntısız bir kışı geride bırakırız.

İstanbulluların bize verecekleri destekle bunu başarabileceğimizi düşünüyorum.

Kar yağsın ama kent yaşamını etkilemesin arzusuyla..."

KAR İSTANBUL'A GİRİŞ YAPTI

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı Avrupa yakasında Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Başakşehir, Esenler, Güngören, Sarıyer ve Bakırköy ilçelerinde şiddetli rüzgarla birlikte etkili olmaya başladı.

Anadolu yakasında ise Ümraniye, Kadıköy ve Ataşehir'de şiddetli rüzgarla birlikte hafif kar yağışı görülüyor.

İstanbul genelinde saat 23.00 itibariyle 1-2 derece arasında değişen sıcaklıklar, Florya ve Sarıyer'de 0, Kilyos, Ümraniye, Fatih ve Kumkapı'da 1, Göztepe ve Kartal'da 2, Şile'de 3 derece olarak ölçüldü.

Şiddetini giderek arttıran rüzgar da Göztepe'de 35, Florya ve Şile'de 40, Sarıyer ve Kilyos'ta 45, Ümraniye'de 50, Kumkapı'da 60 kilometre hızla yıldız ve karayelden esiyor.