BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'dan Rusya'yı kızdıracak hareket

Ukrayna ve Rusya arasında uzun zamandır devam eden Bağımsız Kilise talebine son açıklama İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'nden geldi. Patrikhane, Ukrayna'da bağımsız bir Ortodoks kilisesi için taslak bir kuruluş sözleşmesi hazırladığını açıkladı.

Abone ol

RUSYA ve Ukrayna arasındaki gerilimi tırmandıracak yeni bir açıklama İstanbul'daki Fener Rum Patrikhanesi'nden geldi. Patrikhane, Ukrayna'da bağımsız bir Ortodoks kilisesi için taslak bir kuruluş sözleşmesi hazırladığını açıkladı.

17. yüzyıldan bu yana Moskova Kilise’inin etkisi altında bulunan Kiev, bu duruma son vermek için geçtiğimiz aylarda bağımsızlık açıklaması yapmıştı.

Ukrayna'daki Kiev Patrikhanesinin, Rus Ortodoks Kilisesinden bağımsızlık talebi nedeniyle son dönemde Ortodoks kiliseleri arasındaki ilişkiler gerilmiş ve Kiev Patrikhanesi, bağımsızlık talebini İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’ne iletmişti.

Öte yandan bu sabah saatlerinde Ukrayna güvenlik güçleri, Kiev'de Pecherskaya Manastırı ve patriğin evinde arama yapıldığını bildirmişti. Kısacası Batı dünyasının da desteklediği bağımsızlık talebine Ukrayna adım adım ilerliyor.

Patrikler Savaşı! Ukrayna bağımsızlık isteyince kavga çıktı