BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,49
HABER /  DÜNYA

Suudi Arabistan'dan Türkiye'yi kızdıracak yeni Suriye hamlesi

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman, BAE Veliahtı ile birlikte PKK’nın Suriye’de işgal ettiği bölgeye asker, istihbaratçı ve siyasetçilerden oluşan heyet gönderdi. İki Körfez ülkesi PKK’lı teröristlerle, ABD’nin kuracağı 12 gözlem noktasının finansmanını üstlenecek.

Abone ol

Suud ve BAE vatandaşlarından oluşan heyet, Haseke, Ayn el-Arab, Münbiç, Tel Abyad ve Ras’ul Ayn’ı gezerek Türkiye sınırında inşa edilecek gözlem noktalarına ilişkin PKK’lı teröristlerden bilgi aldı. Körfez heyeti, ABD tarafından PKK’yı korumak için kurulacak gözlem noktalarının finansmanını da üstlendi.

30 BİN TERÖRİSTE MAAŞ BAĞLADILAR
Yeni Şafak'ın manşetine taşıdığı habere göre Suudi Arabistan’ın Ortadoğu’dan sorumlu bakanı Samir Sebhan’ın başkanlık ettiği Suud-BAE heyeti, önce Haseke’de ABD Başkanı Donald Trump’un Özel Temsilcisi Brett McGurk ile görüştü. Körfez heyetiyle McGurk arasında gerçekleşen görüşmede, ‘sınır muhafızları’ adı altında kurulacak 30 bin kişilik terör grubunun maaş, eğitim, silah ve cephane giderlerinin karşılanması konusunda anlaşmaya varıldı.

Suud-BAE heyeti ayrıca, sınır koridorunda kurulacak gözlem noktaları için tüm giderleri karşılama vaadinde bulundu. Öte yandan sözkonusu iki ülke, terör örgütüne cephe hattında açıktan desteğe de başladı. Suud ve BAE askerleri Deyrizor’da çatışma bölgesinde görüntülendi.

PKK SINIRDA TÜNEL KAZIYOR
ABD askerlerinin gözlem noktası kurma bahanesiyle sınıra fiilen yerleşmesini fırsat bilen PKK, hudut boyuna 20 kilometrelik tünel kazdı. Ras’ul Ayn bölgesinde kazılan ve uzunluğu 20 kilometreyi bulan tüneller sınırdan sadece 2 kilometre derinlikte. Duveyra köyünden başlayarak Aziziye, Ebu Savn bölgelerinin altını oyan PKK tünelleri, Tel Hınzır yerleşkesine dek uzanıyor.

Suudi Arabistan'dan PYD bölgesine 100 milyon dolar bağış