BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da Suruç bilançosu: 49 gözaltı!

İstanbul'daki Suruç protestolarında 49 kişi gözaltına alınırken, polis bir çok noktada gazlı müdahalede bulundu.

Abone ol

Kadıköy'de, Suruç'taki terör saldırısını bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen, polise taş ve havai fişekle saldıran gruba müdahale edildi.

Altıyol Boğa Meydanı'nda toplanan bir grup, Moda Caddesi'nin girişini kapattı. Bölgede önlem alan polis ekipleri, gruptakilere, basın açıklaması yaparak dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarı anonsunun ardından grubun içerisinde yer alan yüzleri kapalı kişiler, polise taş ve havai fişeklerle saldırdı.

 

Polis ekipleri, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Müdahale sırasında gruptan 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin yapılan üst aramasında 3 el yapımı, parça tesirli ve basınç etkili bomba, 1 kurusıkı tabanca ile 10 molotofkokteyli ele geçirildi.

ŞİŞLİ'DE POLİS MÜDAHALESİ 

Bu arada, Şişli'deki Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanan ve AK Parti Şişli ilçe binasına yürümek isteyen gruptakileri polis dağılmaları yönünde uyardı.

Slogan atarak polis ekiplerine mukavemet gösteren gruba müdahale edildi. Müdahale sonrası bazı göstericiler ara sokaklara kaçarken, 25 kişi gözaltına alındı.



MALTEPE, SULTANGAZİ VE KÜÇÜKÇEKMECE'DE 13 GÖZALTI 

Polis, Maltepe, Sultangazi ve Küçükçekmece'deki izinsiz gösterilerde de 13 kişiyi gözaltına aldı.

Şişli ve Sultangazi'de 70 molotof kokteyli ele geçirildi.

ppp.jpg

OKMEYDANI'NDA BASIN AÇIKLAMASI 

Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi'nde toplanan başka bir grup, sloganlar eşliğinde bir süre yürüdü. Suruç'taki terör saldırısında hayatını kaybedenler için basın açıklaması yapan gruptakiler, ardından ara sokaklara dağıldı.

60 MOLOTOFKOKTEYLİ 1 POMPALI TÜFEK

Öte yandan polis ekipleri, Maltepe Gülensu'da su satışı yapılan bir dükkanın deposunda 60 molotofkokteyli, 1 pompalı tüfek, 125 mermi ve molotofkokteyli yapımında kullanılan çeşitli malzeme ele geçirdi.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki bir inşaatın bodrumunda ise 63 molotofkokteyli, 2 havai fişek rampası ve 40 kutu havai fişek bulundu.