BIST 10.875
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.504,58
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da şebeke tsunamisi

Eyüp Rami'de patlayan ana şebeke suyu, sokakları dereye çevirdi. Dereye dönen sokaklar tsunaminin vurduğu Japonya'yı andırda.

Abone ol

Eyüp Rami'de patlayan ana şebeke borusundan akan sular sokağı dereye çevirdi. Sokak ve caddeler Japonya'daki tsunamiyi andırdı.

Rami Abdibey Sokak üzerinde bulunan bir inşaatın temel çalışması sırasında İSKİ?ye ait ana şebeke borusu saat 04.00 sıralarında patladı. Mahallelilerin iddialarına göre kazı çalışmaları sırasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınmamasından dolayı asfalt çökerek su borusunu patlattı.

Yaklaşık 2 metre fışkıran sular Abdibey Sokağı kısa sürede dereye çevirdi. Borudan fışkıran ve sokaktan akan suların gürültüsüyle uyanan mahalle sakinleri hemen polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri İSKİ ekiplerini aradıktan sonra patlayan borunun çevresinde güvenlik önlemi aldı. İSKİ ekipleri yaklaşık 1 saat sonra suyu keserken, mahalle sakinlerini asfaltta bir çatlağın oluştuğunu ve yetkilileri defalarca uyarmalarına rağmen hiçbir tedbirin alınmadığını ileri sürdü.