BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.467,10
HABER /  DÜNYA

Petrol liderinin kızı kaçırıldı

Lukoil petrol şirketinin CEO’su Robert Tesluk’un kızı Victoria, okula gitmek için evinden çıktı ancak kendisinden bir daha haber alınamadı

Abone ol

Rusya’nın ve dünyanın en büyük petrol şirketlerinden birisi olan Lukoil’in dış yatırımlardan sorumlu CEO’sunun 16 yaşındaki kızı kaçırıldı.

Rusya’nın ve dünyanın en büyük petrol şirketlerinden birisi olan Lukoil’in dış yatırımlardan sorumlu CEO’sunun 16 yaşındaki kızı Moskova’da okula gitmek için evden çıktı ve ortadan kayboldu. Babası Robert Tesluk ve annesi şirketin Kazakistan’daki ofisinde çalıştığı için başkentte babaannesiyle yaşayan Victoria, 25 Mart günü Moskova yakınlarındaki lüks Fugni Mitişçi köyündeki evinden çıktı. Ancak bir daha kendisinden haber alınamadı.

HER YERDE ARANIYOR

Babaannesi, torunun ortadan kaybolduğunu öğrenince hemen polise ve anne-babasına haber verdi. Victoria’nın ebeveynleri hemen özel bir uçakla Moskova’ya geldi. Silahlı bir özel birlik ve Rus İstihbarat Servisi FSB her yerde CEO’nun kızını arıyor. Edinilen bilgilere göre Victoria’nın okul arkadaşları 25 Mart sabahı okula giden kızın “Acil Moskova’ya gitmem gerekiyor” diyerek okulu terk ettiğini söyledi. Victoria son olarak Moskova yönüne giden otoyolun kenarındaki otobüs durağında görüldü. Rus yetkililere göre Victoria fidye için kaçırıldı. Lukoil şirketi, kaçırılma olayıyla ilgili olarak sadece internet sitelerinde “Bir çalışanımızın kızı kayboldu” açıklamasında bulundu.


Fidye için aileyle kimsenin irtibata geçmediğini ifade eden Rus polisi, Victoria’nın öldürülmüş olabileceği ihtimalini de düşünüyor. Bir başka ihtimal ise genç kızın kimseye haber vermeden tek başına ortadan kaybolması. İki yıl önce Rosneft şirketinin başkan yardımcısı Mihail Stavski’nin 17 yaşındaki oğlu kaçırılmış, 3 milyon dolar fidye karşılığında serbest bırakılmıştı. Şirketin ilk başkan yardımcısı olan Sergey Kukura, silahlı kişilerce kaçırılmış, bunu şirketin tertiplediği ortaya çıkınca Lukoil yöneticisi 20’şer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.