BIST 10.247
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.408,47
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da öğrenci yurtlarına 'Gezi' baskını

İstanbul'da Gezi Parkı eylemlerine katılanlara yönelik operasyonlar kapsamında sabah erken saatlerde düzenlenen baskınlarda yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. İzmir merkezli 4 ilde daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan 15 kişiden de 11'i tutuklandı.

Abone ol

Gezi Parkı protestolarına katılanlara yönelik İstanbul’da erken saatlerde düzenlenen operasyonda çoğu lise öğrencisi çok sayıda kişi gözaltına alındı. İzmir merkezli dört ilde daha önce gözaltına alınan 15 kişiden11’i tutuklandı.

İstanbul’un 19 ilçesinde sabah erken saatlerde yapılan operasyonda, aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Polisin, fotoğraf, MOBESE kameraları ve video kayıtlarından kimliklerini tespit ettiği kişilerin evlerine Terörle Mücadele ekipleri tarafından sabaha karşı mahkeme kararıyla operasyonlar düzenlendi ve çok sayıda kişinin evinde de arama yaptı. Polisin arama yaptığı adresler arasında öğrenci yurtlarının da olduğu bildirildi.

Terörle Mücadele ekiplerinin baskın düzenlediği yerler arasında Öğrenci Kolektifleri, Genç Umut adlı öğrenci örgütü, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Halkın Kurtuluş Partisi de bulunuyor.

İstanbul’da gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

İzmir’de tutuklamalar

İzmir, Balıkesir, Manisa ve Bursa’da da Gezi Parkı eylemleri kapsamında kamu bina ve araçları ile iş yerlerine zarar verdikleri, halkı galeyana getirdikleri ve terör örgütü üyesi oldukları iddialarıyla adliyeye sevk edilen 15 kişiden 2’sinin savcılık tarafından serbest bırakıldığı, hâkim karşısına çıkan 13 kişiden 11’inin tutuklandığı, 2 kişinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

İzmir merkezli daha önce düzenlenen 3 operasyonda da 42 kişi gözaltına alınmış, 37’si tutuklanmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin bazılarının terör örgütüne üye oldukları iddia edilmişti. Dördüncü dalga operasyonla, İzmir ve civarında toplam tutuklu sayısı 48’e çıktı.