BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da köprü çilesine dikkat! Gişe işi uzun sürecek

İSTANBUL 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde çalışma başlıyor. İstanbul'un köprü trafiğini rahatlatmak için gişeler kaldırılıyor. İstanbul'daki ulaşımı etkileyen köprü çalışması sabah saat 08.00'da başlarken çalışma Temmuz ayına kadar sürecek. (20.04.2017)

Abone ol

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün ücret toplama istasyonlarına, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketi ile Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) cihazını aynı anda okuyacak Serbest Geçiş Sistemi kurulum çalışmalarına başlandı.

Trafik akışında herhangi bir sorun yaşanmaması için tadilat yapılırken, dört gişeden hizmet verilecek. Söz konusu çalışmaların, 15 Temmuz'da tamamlanması planlanıyor. Haliyle uzun süreli bir trafik sorunu İstanbulluları bekliyor.

Çalışmalar kapsamında HGS etiketi ile OGS cihazını aynı anda okuyabilecek sistem yerleştiriliyor. Bu yeni sistem ile sürücüler şerit değiştirmeden geçiş yapmaları sağlanacak. Sistem sorunsuz işlemeye başladıktan sonra da HGS ve OGS gişeleri sökülecek.

Tesis edilen konstrüksiyonların altında 4 şeritli araç geçişi sağlanacak şekilde çalışmalar tamamlandıktan sonra yol trafiğe açılacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Serbest Geçiş Sistemi kurulumu sonrasında geçişler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde olduğu gibi şerit farkı olmadan sağlanacak.

HGS ve OGS okuma sistemi trafiği engellemeyecek şekilde düzenlecek. Köprüdeki çalışmalar uzun süreceği için İstanbullular'ın toplu taşımayı tercih etmeleri öneriliyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmalar, Aselsan ve PTT AŞ tarafından gerçekleştirildi.