BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,47
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda İranlı kız öğrenciyi öptü

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad bu kez sessiz geldi Türkiye'ye... İstanbul'da Ahmedinecad'ı İranlı öğrenciler karşıladı.

Abone ol

İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İslam Konferansı Teşkilatı 25. Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye geldiaşbakan Erdoğan ile görüştü.

Ahmedinecad, en son 14-15 Ağustos 2008'de çalışma ziyareti kapsamında İstanbul'da temaslarda bulunmuş, Ahmedinecad'ın gelişi nedeniyle alınan önlemler İstanbul'da trafiği felç etmişti. Bu kez trafik kabusu yaşanmadı. Ama önlemler yine yüksek düzeydeydi; yine kuş uçurtulmadı... Ama geçen gelişine kıyasla bıu kez yollar kesilmedi. İstanbul'da Ahmedinecad'ı 587 polis koruyacak.

Özel bir uçakla saat 16.10'da İstanbul Atatürk Havalimanı gelen Ahmedinecad, Devlet Konukevi'nde, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Muammer Güler ve diğer ilgililer tarafından karşıladı.

AHMEDİNECAD'I 3 İRANLI ÖĞRENCİ KARŞILADI

Uçaktan inerken el sallayarak karşılayanları selamlayan Ahmedinecad'ı, Devlet Konukevi'nin girişinde Türkiye'de öğrenim gören ikisi kız birisi erkek 3 İranlı ilkokul öğrencisi şiirler okuyarak ve çiçeklerle karşıladı.

Maide, Mehdiye ve Emir Hüseyin adındaki 8, 10 ve 11 yaşlarındaki 3 öğrenci İranlı şair Hafızın "İlkbaharın yenilikleriyle bize baharı getirdin. Sefa ve bereket getirdin" dizelerin yer aldığı "Hoşgeldin" şiirini okudu. Ahmedinecad, öğrencileri alnından öperek teşekkür etti.

Mahmud Ahmedinecad, Devlet Konukevi'nde bir süre dinlenirken, bu sırada basın mensuplarının da görüntü almasına izin verildi. Başbakan Erdoğan ile görüşen Ahmedinecad'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İKT'ye üye diğer ülke liderleri ve yetkilileriyle de görüşmesi bekleniyor.

İran Cumhurbaşkanı, toplantının son gününde Devlet Başkanlarının katılımıyla yapılacak "İSEDAK Ekonomi Zirvesi"nde de hazır bulunacak.

25. İSEDAK Toplantısı ve Ekonomi Zirvesine, İKT'ye üye ve gözlemci 62 ülkenin Devlet Başkanları ile ekonomiden sorumlu bakanlar başkanlığındaki heyetlerin katılımı öngörülüyor.