BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.404,13
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da gümrükte şok operasyon!

Atatürk Havalimanı Kargo Bölümü'nden yurda kaçak olarak sokulmaya çalışılan 300 bin adet kaçak dijital fotoğraf makinası ele geçirildi.

Abone ol
İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Havalimanı Kargo Bölümü'nden yurda kaçak olarak sokulmaya çalışılan 300 bin adet kaçak dijital fotoğraf makinası ele geçirdi. Kargo bölümü müdürü ile bir memur gözaltına alındı.

Gözaltına alınan gümrük görevlilerinin, yurda kaçak sigara sokulmasına ve tanesi 1200 dolar olan 530 adet Sony LS marka fotoğraf makinelerinin tanesinin 120 dolar gösterilerek yurda girişine göz yumdukları ileri sürüldü.
 
İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Bürosu ekipleri, geçtiğimiz hafta Ambarlı Gümrüğü'ne düzenlediği operasyonda, 50 milyon TL değerinde bir konteyner dolusu kaçak sigara ele geçirdi. Soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takipler sırasında şebeke üyeleriyle bazı gümrük çalışanları arasında rüşvet ilişkisi olduğu tespit edildi.

300 BİN DOLAR DEĞERİNDE FOTOĞRAF MAKİNESİNİ YURDA KAÇAK SOKTULAR

Kaçakçılık şebekesiyle ilişki kuran gümrük çalışanlarını yakın takibe alan polis, gümrük çalışanlarının tanesi 1200 dolar olan son model Sony SL marka 532 adet fotoğraf makinesinin, tanesi 120 dolar olarak yurda giriş yaptırdıklarını belirledi. Bunun üzerine polis geriye dönük yaptığı incelemede birçok şirket ve firmanın yurda soktuğu yüksek vergili bazı ürünleri düşük vergi tarifesinden yurda soktuklarını ve devleti vergi kaybına uğrattıkları belirlendi.

Bu arada Çin ve Mısır üzerinden getirilen kaçak sigaraların yakalanmasının ardından kaçakçıların bu kez kendilerine Çin ve Dubai üzerinden sigara getirmeye başladıkları belirtildi. Polisin bu hattı da deşifre etmesinden sonra kaçakçıların gümrüklerde bağlantı kurduğu kamu görevlilerinin yakın takibe alındığı öğrenildi.