BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da ekmeğe zam olacak mı Vali Şahin ve Uysal'dan açıklama

İSTANBUL 'da ekmek fiyatlarına zam var mı sorusu yanıtını buldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal İstanbul'da halk ekmek ve normal ekmek fiyatlarında değişme olmayacağını açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ekmek fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da halk ekmek ve normal ekmek fiyatlarına zam yapılmayacak. kararı İstanbul Valisi Vasip Şahin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'la birlikte açıkladı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin: "İstanbul'da ekmek fiyatlarıyla ilgili şu sonuca varıldı. 2016'nın başından beri 250 gram ekmek 1.25 liraydı. Bugün de 1.25 olmaya devam ediyor. 250 gram ekmek fiyatında değişiklik yok. 200 gram ekmek ise 1 lira." diye konuştu.

UYSAL'DAN HALK EKMEK AÇIKLAMASI: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da şunları söyledi: Aslında temel hedef Halk Ekmek'te fiyatlarda dengelenmeyi sağlamaktır. Halk Ekmek piyasada, İstanbul genelinde üretilen ekmeğin yüzde 5-10 arasında üretimi olduğu biliniyor.

HALK EKMEĞİN FİYATI NE KADAR: Günlük üretimimiz 1 milyon 200 bin TL'ye çıkabiliyor, talep geldikçe 2 milyon TL'ye çıkıyor. 1 ekmeğin fiyatı 75 kuruş. Esnafla kıyaslayınca kilogram fiyatını 3.5 TL'ye satarken, esnafımız 5 TL'ye satıyor. Bir gerçek var ki biz kamu hizmeti görüyoruz. Esnafımızda bizde olmayan maliyetler olabilir. Biz doğrudan satış yapıyoruz. Bizim maliyetlerimiz bu noktada aşağıda kalabilir. Halk ekmeğin fiyatı 75 kuruş.

ANKARA'DA EKMEK ZAMMI DURDURULMUŞTU: Ankara'da ise Türkiye Fırıncılar Odası, ekmeğe Ankara'da 2 yıldır zam yapmadıklarını belirtip ekmeğin fiyatını 1 liradan 1.25 liraya çıkarmıştı.Ankara Valiliği ekmeğe yapılan zammı durdurup ekmeğin eski fiyatından satılmasına karar verdi.