BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.403,49
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İstanbul'da CHP'ye 3 bin kişi katıldı

CHP İstanbul teşkilatının Cola Turka Arena'da düzenlediği katılım programında CHP'ye 3 bin kişi katıldı.

Abone ol

Beşiktaş Cola Turka Arena’da düzenlenen CHP’ye katılım törende, çeşitli partilerden yaklaşık 3 bin kişi CHP'ye katıldı.

Türkiye Değişim Hareketi (TDH), Demokratik Sol Parti (DSP), Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP), Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP)’den istifa ederek CHP''ye geldikleri belirtilen yaklaşık 3 bin kişinin partiye katılımı içi tören düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Süheyl Batum, bazı milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı. Partililer ellerinde ‘Hayır’ yazılı pankartlar taşıdılar.

"ERDOĞAN'I ABD TÜRKİYE'YE DAYATTI"

CHP MYK üyesi Süheyl Batum, yaptığı konuşmada,“Bugün bu büyük ailenin bir araya geldiğini görmek beni mutlu ediyor. Bu durum bizlere iktidarın yolunu açacaktır. 1980’de askeri darbe ile başlayan süreç bugün karşımıza Recep Bey’le geldi. Erdoğan daha seçilmeden Amerika’da kırmızı halıyla karşılandı Erdoğan’ı bize dayattılar. Bankalarımız, madenlerimiz onların elinde bize Recep Bey kaldı. Şimdi bize dayatılan bu anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyeceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız" dedi.

ERDOĞAN'A "RECEP PAŞA" ELEŞTİRİSİ

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, “Bir paşa vardı 12 Eylül’de geldiğinde partileri kapattı. Bizleri ayırdı. Şimdi bir paşa daha geldi. Bu paşa Recep Paşa. Sivil ve apoletsiz. İki Recep var biri Recep Bey, diğeri Recep Paşa. Recep Bey ekonomik işlere bakar. Recep Paşa ise anayasaya bakar” dedi.

Konuşması sırasında cebinden kahve paketi çıkartıp gösteren Şimşek, "Bu halk açlık içinde, yoksulluk içinde. Dağıttığın kahveleri sen iç” dedi. Daha sonra, partiye katılanlara rozetleri takıldı. Partiye girenlerden Ali Şahin, ile Cihat İbrahim Ağaoğlu da yaptıkları konuşmalarda baba ocağına geri döndüklerini söylediler.