BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,65
ALTIN 2.412,33
HABER /  DÜNYA

İSTANBUL’DA AKİL İNSANLAR PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALESİ

Pendik’te sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Akil İnsanlar Heyeti’ni protesto eden gruba polis müdahale etti. Akil İnsanlar Heyeti ...

Abone ol

Pendik’te sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Akil İnsanlar Heyeti’ni protesto eden gruba polis müdahale etti. Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, “Biz gönüllü mayın eşekliği yapmaya hazırız” dedi.
Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu, Pendik’te çözüm ve barış süreciyle ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Deniz Ülke Arıboğan ve heyet üyesi Mustafa Aramağan katıldı. Toplantının başlaması sırasında Türk bayrağı açan ve sloganlar atan bir grup, heyet üyelerini hem salon içerisinde hem de dışarıda protesto etti. Dışarıda uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis tazyikli suyla müdahale etti. Protestolar nedeni ile toplantı gerçekleştirilemezken, Akil İnsanlar Heyeti Marmara Bölgesi Grubu Başkanı Deniz Ülke Arıboğan açıklama yaptı.
Arıboğan, “Bu tür protestolar beklenen protestolar. Burada içeride örgütlü bir grubun protestoları nedeni ile toplantı yapmamız mümkün olmadı. Şunu söylemek lazım protesto demokratik bir haktır. Protesto hakkı başka insanların dinleme özgürlüğüne engel olamaz. İnsanların konuşmasına engel olan, toplantının yapılmasına engel olan tavır hiçbir zaman demokratik haklar içerisinde değerlendirilemez. Bizi üzen başka bir durum ise ‘ölmeye ölmeye geldik’ diyen bir grubun da yer alması. Biz gezmeye devam edeceğiz. Bir milletvekili bizim için mayın eşeği tabirini kullanmış. Bu doğrudur, biz gönüllü mayın eşekliği yapmaya hazırız. Mayınlı araziye bilerek gönüllü olarak giriyoruz. Gövdemizi mayınlı araziye atıyoruz ki arkamızdaki halkımız arazide güvenli yürüsün” diye konuştu.