BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.423,24
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

İstanbul seçimlerinin iptal başvurusu gerçek mi AK Parti işin aslını açıkladı

Son dakika haberleri üst üste gelmeye başladı. İstanbul'da seçimlerin iptali iddiasına AK Parti kanadından hemen cevap geldi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul’da seçimlerin iptaline ilişkin başvuru yapıp yapmadıkları konusunda açıklama yaptı.

Büyükçekmece'de nüfus sayımına dair usulsuzlük yapıldığını belirten Yavuz şu ifadeleri kullandı:

"İlçe nüfus müdürünün tutuklu olduğunu biliyorum. Olay önemli bir olay. Bunun üzerinde gidilerek talepte bulunulmuş. İlçe seçim kuruluna gidilmiş  orası da reddetmiş. İl seçim kuruluna gidildi orası da reddetti.

İptal talebi sadece Büyükçekmece için. Buradaki usulsüzlük anlaşılır gibi değildir. Belediye çalışanlarının işin içinde olduğu bir durum var.

Nüfus müdürüde işin içinde. 20 binden gibi bir rakamdan bahsediliyor. Bu seçimlerden önce yapılan bir usulsuzlük, organize bir iş gibi duruyor. Benim özellikle açıklamak istediğim İstanbul'un tamamına ilşikin bir durum, talep söz konusu değil."

Yavuz daha sonra sosyal medya hesabından açıklama yaparak nüfus müdürünü değil Büyükçekmece Belediye Başkanlığı'nın ilçe nüfus müdürlüğü nezninde çalışan biri olduğunu belirtti. Sosyal medyadan şu paylaşımda bulundu.