BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul polisinden çete operasyonu

İstanbul'da çok sayıda suça karıştığı iddia edilen 7 kişinin, polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Abone ol

İstanbul'da 'çek-senet tahsilatı', 'adam alıkoyma' ve 'tehdit' suçlarına karıştığı ileri sürülen 7 kişi, gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında, liderliğini A.K.Ö.'nün yaptığı iddia edilen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Örgütün faaliyetlerini yürütürken çeşitli siyasi kişiler ve kamu görevlileri bağlantılarından faydalanarak menfaat temin etmeye çalıştıkları öğrenildi.

Zanlıların 'çek senet tahsilatı', 'adam alıkoyma', 'tehdit' gibi eylemlere karıştığı ileri sürüldü. Şebekenin bir platform oluşturarak dergi çıkardığı, bu dergi ile de örgüt faaliyetlerini gizlediği ve legal bir oluşum oldukları imajını vermeye çalıştıkları tespit edildi.

7 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında yapılan aramalarda 25 bin dolarlık senet, 2 adet çek, dijital malzemeler, ruhsatsız silah, mühimmat, kelepçe ve cop ele geçirildi. Ayrıca söz konusu platformda yapılan aramada platformla ilgili çeşitli siyasi kişilerin adına imzaya açılmış, sahte takdir belgeleri bulundu.

Gözaltına alınan 7 kişi adliyeye çıkarıldı. Şüphelilerden 5'i, tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.