BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.487,99
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina'ya silahlı saldırı

İSTANBUL Ortaköy'de faaliyet gösteren ünlü gece kulübü Reina'ya silahlı saldırı düzenlendi. Reina saldırısında 39 kişi öldü 69 kişi ise yaralandı.

Abone ol

Reina'da kanlı terör eylemi son dakika gelişmeler gelmeye devam ediyor. Reina gece kulübüne saat 01.15 sıralarında silahlı saldırı gerçekleşti.

Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan terörist 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi, vatandaşların üzerine kurşun yağdırdı.

Soylu, alçak saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 21 kişinin kimliği (16'sı yabancı, 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı) belli oldu.

 İstanbul Valisi ilk açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısını 35 olarak açıklamıştı. İlerleyen dakikalarda kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alçak saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 21 kişinin kimliği (16'sı yabancı, 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı) belli oldu. Sağlık Bakanı Akdağ ise yaralı sayısı 65 olarak açıkladı. Teröristi arama çalışmaları sürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamada, 39 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 21 kişinin kimliğinin belirlendiğini açıklayan Süleyman Soylu, 16'sının yabancı vatandaş olduğunu duyurdu. Soylu aynı zamanda 69 kişinin yaralandığını, 4'ünün ise durumunun ağır olduğunu açıkladı

TERÖRİST ARANIYOR

Teröristin arandığını açıklayan Süleyman Soylu, "Teröristin arama çalışmaları sürüyor. Emniyetimizin en hızlı şekilde çalışıyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Ortaköy'deki gece kulübünde eğlenenlere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Yaralılar Okmeydanı, Şişli Etfal ve özel hastanelere yönlendirildi. Şişli Etfal'de 4'ü ağır 13 yaralı vatandaş bulunuyor. Yaralılar arasında yabancı uyruklular da var. Saldırıyı Noel baba kıyafetli bir kişinin yaptığı iddia ediliyor. Saldırganlar, mekanın içerisine girerek sağa sola rastgele ateş açtı.

VATANDAŞLAR DENİZE ATLADI

Saldırı esnasında, eğlence mekanında bulunan vatandaşlar, panikle denize atladı. Deniz polisi, denize atlayan vatandaşları yürüttüğü çalışmalar sonucu kurtardı.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Saat 01.15 sıralarında bir terörist uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, sonra bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmesi sonucu maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, orada sadece yılbaşını kutlamak ve eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine çok acımazca kurşun yağdırarak maalesef bugünkü olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır. Şu ana kadar kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunların bir tanesi polis memuru, yine en az 40 yaralımız hastanelerde tedavi altındadır. Konuyla ilgili detaylı araştırmalar yapılıyor. Arkadaşlar onun üzerinde çalışıyor. Bundan sonra daha detaylı açıklamalar sizlerle ayrıca paylaşılacaktır. Şu anda paylaşabileceğim kısaca bilgiler bunlardır."

"ATEŞ 10-15 DAKİKA SÜRDÜ"

Bir görgü tanığının saldırıya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"50-60 el silah sesi duydum, hemen yere yattım. Saldırganlar bir kişi miydi, 2 kişi miydi bunu bilemiyorum. Çok sayıda silah ses duyunca kendimi korumaya çalıştım. Sonrasında şok halindeydim, sonra olanları hatırlamıyorum."

Saldırı esnasında orada bulunan vatandaşlardan birinin yakını, sağlık durumunun iyi olduğunu söylediği yakınından öğrendiklerini anlattı. Buna göre, 10-15 dakika ateş sürmüş. Eğlence kulübünde çalışanların mekanı bildikleri için daha iyi saklandıkları ancak bilmeyenlerin daha korunaksız oldukları öne sürüldü.

ŞEHİT POLİSİN CENAZESİ MORGA KALDIRILDI

Saldırıda şehit olan polis memurunun cenazesi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çıkarıldı. Şehidin cenazesi meslek arkadaşları tarafından cenaze arabasına konuldu. Şehidin mesai arkadaşları cenaze aracının arkasından dualar ederken yakınları ise gözyaşlarına boğuldu. Şehidin cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

REİNA'NIN SAHİBİNDEN İLK AÇIKLAMA

Hürriyet'in haberine göre Mehmet Koçarslan saldırıya ilişkin şunları söyledi:

“İçeri giren şerefsizler Kalaşnikoflarla taramışlar. Amerikan istihbaratı bunun bilgisini vermişti. 1 hafta 10 gün süreyle buralarda deniz dahil güvenlik önlemleri alındı. Sonra ne oldu? Göz göre göre bu saldırı meydana geldi.”

REİNA SALDIRISI OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Saldırganın gece kulübüne gelmek için bindiği iddia edilen taksi polis ekipleri tarafından inceleme altına alındı. Polis ekipleri tarafından çekiciye alınan şüpheli taksi emniyete götürüldü.

CUMHURBAŞKANI YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Erdoğan'ın, saldırı haberinin ardından, Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile telefon görüşmeleri yaptığını açıkladı.

Olaydan büyük üzüntü duyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gelişmeleri yakından takip ettiği, can kayıpları ve yaralıların durumu hakkında da bilgi aldığı kaydedildi.​

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

RTÜK, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, Başbakanlık tarafından geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, 15/02/2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 7'nci maddesinde "milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtilerek, "01/01/2017 tarihinde İstanbul ilinde meydana gelen silahlı saldırının da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden söz konusu olayla ilgili, geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Medya hizmet sağlayıcıları tarafından; anılan saldırıya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanunda ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede; saldırıya ilişkin olarak, saldırı sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa saldırı sonucu yaralanan ya da hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlar yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir. Tüm medya hizmet sağlayıcıların dikkatine sunulur.

OBAMA'DAN YARDIM ÖNERİSİ

ABD Başkanı Barack Obama, saldırıyı sert bir şekilde kınadığını, Türkiye'nin gerek duyabileceği yardımlar konusunda direktifler verdiğini açıkladı.