BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Maratonu ve G-20 Zirvesi iptal edilecek mi?

İstanbul Maratonu ve G-20 zirvesi Paris saldırısının ardından iptal edilecek mi? Paris saldırısı 15 Kasım Pazar günü yani yarın gerçekleşecek olan G20 zirvesi ve İstanbul'da yapılacak Vodafone İstanbul Maratonu'nun iptal edileceği iddia edildi.

Abone ol

15 Kasım Pazar yani yarın, Antalya'da gerçekleşecek G20 zirvesi ve İstanbul'da yapılacak Vodafone İstanbul Maratonu'nun, dün gece Paris'ten gelen saldırı haberleri sonrası iptal edileceği iddia edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te, aralarında bir konser salonu ve Fransa-Almanya maçının da yapıldığı stadyumun da olduğu 7 ayrı noktada düzenlenen bombalı ve silahlı eylemlerin ardından, gözler, Türkiye'de gerçekleşecek 15 Kasım Pazar günü yani yarın gerçekleşecek iki büyük organizasyona çevrildi. Geniş güvenlik önlemleri eşliğinde hazırlıklarını sürdürülen İstanbul Maratonu ve G-20 Zirvesi'nin, dün gece Paris’ten gelen saldırı haberleri sonrası güvenlik sebebiyle iptal edileceği iddia edildi.

Saldırılarda şu ana kadar 127 kişi hayatını kaybetti, 80’i ağır olmak üzere en az 200 kişi de yaralandı.

ZİRVE YAPILACAK, G20 İPTAL EDİLMEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gece Paris saldırıları hakkında yaptığı kınama açıklamasında G20 zirvesinin iptal edilip edilmeyeceği konusunda bir bilgi vermedi. G20 zirvesi planlanan program çerçevesinde Antalya Belek’te düzenlenecek. Ancak Fransa cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinde yaşanan kanlı saldırılar nedeniyle zirveye katılmaktan vazgeçi.



Saldırıların ardından akla gelen ikinci etkinlik ise yine 15 Kasım Pazar yani yarın İstanbul’da düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu oldu. Haberiyakala adlı site, sosyal medyada ortaya atılan Vodafone İstanbul Maratonu iptal edildi haberlerini İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sordu. Haberiyakala'ya konuşan İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri maratonu İBB ve Vodafone’un düzenlediğini, çok sıradışı bir güvenlik önlemi almaları gerekmedikçe kendilerini maratonu iptal etme yetkilerinin olmadığını açıkladı. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, Vodafone İstanbul Maratonu’nun şimdilik planlandığı gibi düzenleneceğini ancak güvenlik konusunda daha hassas olunacağını kaydetti.