BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,85
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL

İstanbul hava durumu lodos ne zaman bitecek?

İSTANBUL hava durumu son raporları meteoroloji açıkladı. Akşam saatlerinde başlayan lodos bugün etkisini arttırıdı. İstanbul'da cuma günü sıcaklık düşüyor 18 ocak pazartesi kar geliyor.

Abone ol

İSTANBUL hava durumu lodos ne zaman bitecek meteoroloji açıkladı. İstanbul'da dün akşam saatlerindee başlayan şiddetli lodos yıktı geçti. İstanbul'da lodos cuma gününe kadar etkili olacak. Sıcaklık değerleri 16 ocak cuma günü 10 derece birden düşecek. 18 ocak pazartesi günü ise İstanbul'da kar yağışı görülecek.

AKOM'DAN İSTANBUL'A LODOS UYARISI!

Kuvvetli lodos nedeniyle İstanbul Deniz otobüsleri (İDO) tüm iç hat, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) bazı seferlerini ve Şehir Hatları da bir çok seferini iptal ettiğini duyurdu. THY da lodos nedeniyle bugün ve yarın yapacağı 63 seferi iptal etti. Tophane'de de inşaat iskelesi ve saclar yola savruldu. Savrulan saclar nedeniyle Meclis-i Mebusan Caddesi Eminönü istikametinde trafiğe kapandı. Yolun kapanması nedeniyle otobüslerden inenler yolu yürüyerek geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Twitter'da şiddetli lodosun gün boyu süreceğini, gece saatlerinde de yağmur beklendiğini açıkladı.

İSTANBUL HAVA DURUMU LODOS VURDU!

İSTANBUL hava durumu son raporları açıklandı. Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Trakya, gece saatlerinden itibaren ise bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı önemli bir değişiklik beklenmiyor.

İstanbul 5 günlük hava raporu

İSTANBUL hava durumu yeni raporlara göre sıcaklık 16 ocak cartesi gününden itibaren düşecek ve pazartesi kar yağışı görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında yer alan uzun vadeli tahminlerde, pazar gününden itibaren yurt genelinde soğuk hava dalgasına girilecek ve kar yağışı da beraberinde bekleniyor.

LODOS NE ZAMAN BİTECEK?

Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), öğleden sonra zaman zaman fırtına (50-80 km/sa)şeklinde esmesi bekleniyor.

İstanbul Boğazı kıyılarında lodos nedeniyle dalgaların sahile çarpmasıyla su seviyesi 3-4 metre yüksekliğe kadar çıktı.Dalgalar bazı vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Lodos deniz ulaşımında da aksaklıklara neden oluyor.

İDO, BUDO VE ŞEHİR HATLARINDAN SEFER İPTALLERİ

Kuvvetli lodos nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) tüm iç hat seferleri iptal olurken, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve Şehir Hatları da bir çok seferini iptal ettiğini duyurdu.

İptal edilen seferler şöyle:

İDO
TÜM İÇ HAT DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ
HAREM -SİRKECİ, SİRKKECİ- HAREM ARABALI VAPUR SEFERLERİ

07:00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot
07:15 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot
07:30 Yenikapı - Bursa Hızlı Feribot
07:30 Bursa - Yenikapı Hızlı Feribot
07:30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
07:45 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot
08:00 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü
18:30 Bandırma - Yenikapı Hızlı Feribot