BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.402,15
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçtiler! (video)

Türkiye ile birlikte 38 ülkeden binin üzerinde sporcu Kanlıca Vapur İskelesi'nden başlayan yüzme yarışında mücadele etti.

Abone ol

Dünyanın ilk ve tek kıtalar arası yüzme yarışı 38 ülkeden bini aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

 Kanlıca Vapur İskelesi'nden başlayan yüzme yarışında sporcular 3 grup halinde start alırken, yaklaşık 6,5 kilometrelik parkuru tamamlayarak, Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde yarışı tamamladılar. Finish alanındaki akıntı nedeniyle bazı sporcular varış iskelesini kaçırırken, akıntıya kapılan sporcular geri dönebilmek için büyük çaba sarf ettiler.

6 bin 500 metre uzunluğundaki parkurda, yüzücülerin emniyetinin sağlanması için deniz trafiğine kapatılmış olan İstanbul Boğazı'nda, müsabaka süresince mülki, askeri ve sivil toplam 50'yi aşkın gemi, bot ve deniz aracı görev yaptı.

BULGAR SPORCU BİRİNCİ OLDU

Organizasyonun yüzme kategorisinde geçen yılın erkekler şampiyonu Hasan Emre Musluoğlu ile bayanlar şampiyonu Bulgar Mariya Zlatkova yine ilk sırayı aldı.

Hasan Emre Musluoğlu 48, 06'lık derecesiyle birinci olurken, 49, 08'lik derecesiyle Bertuğ Coşkun ve 51, 39'luk derecesiyle de Berk Özgür, Musluoğlu'nu takip etti.

Bayanlarda zirvedeki yerini korumayı başaran Bulgar sporcu Mariya Zlatkova 53, 25'lik derece yaparken, 58, 59'luk zamanıyla Deniz Eylül Kürklü ikinci, İrlanda'dan Linda Clarke ise 59, 07'lik süresiyle üçüncü sırayı aldı.

Organizasyon kapsamında geçmiş yıllarda düzenlenen kürek ve yelken yarışları bu yıl 23. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları'nda yer almazken, yerlerine kano ve gondol yarışları konuldu.

Ayrıca, İtalya Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 150. yılı etkinlikleri kapsamında, İtalya'nın Venedik kentiyle özdeşleşen gondol yarışları da ilk kez gerçekleştirildi. İtalya'dan getirilen 2 adet gondoldan birinde İtalyan, diğerinde Türk ekipleri yer alarak mücadele ettiler.