BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İstanbul Bogazı’nda yok yok

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Boğazı’nda dalgıçlarla temizlik çalışması yapıldı. Çalışmalarda denizden çı...

Abone ol

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Boğazı’nda dalgıçlarla temizlik çalışması yapıldı. Çalışmalarda denizden çıkanlar herkesi şaşkına çevirdi.
1 Temmuz Kabotaj Bayramı nedeniyle Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA tarafından İstanbul Boğazı’nda dalgıçlarla temizlik çalışması yapıldı. Temizleme çalışmasına DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Genel Müdürü Akşit M. Özkural’ın yanı sıra çok sayıda dalgıç katıldı. Dalgıçlar Beşiktaş Sahili’nde ellerindeki çuvallarla dalış gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından denizden çıkanlar herkesi şaşkına çevirdi. Bir saatlik çalışmanın ardından denizden yüze yakın şişe, mutfak lavabosu, oyuncak araba, işaret fişekleri, cep telefonu, güneş gözlüğü ve İstanbul kartın yanı sıra çok sayıda materyal çıktı.
Denizden çıkanlar karşısında şaşkınlık yaşayan dalgıçlar, “Gerçekten çok şaşkınız. En kötüsü bulanık su dolayısıyla kendimizi göremedik. Keşke böyle olmasaydı. Şişe, lastik, lavabo her şey çıktı” dedi.
DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural ise, “Bir şey söylemeye gerek yok. Görüntüler ortada. Duyarlı toplumlarda böyle bir şey olmaz. Halkımızı, evlatlarımızı, çocuklarımızı bilinçli duyalı fert haline getirmezsek bu sahneleri daha çok görürüz. Bunların önlenmesi lazım” dedi.
Vatandaşlar ise denizden çıkanları şaşkınlıkla izledi. Denizden çıkan eşyaların daha sonra sergileneceği belirtildi.
(İHA)